изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:56 EEST
ВТОРА ЗАГУБА ЗА МОМЧЕТАТА НА СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ В ЕЛИТНИЯ КРЪГ    
СпортЮношеският национален отбор на България до 19 години, селекционер на който е добричлията Светослав Тодоров, загуби шансове да се класира за финалите на ЕВРО 2016 в Германия, след като допусна второ поредно поражение в Елитния кръг. Два дни след загубата от домакина Хърватия с 0:1, националите отстъпиха на Белгия с 0:1 в мач от група 5, който се игра в Зукница, Хърватия.

Състезателят на Добруджа Георги Купенов, който играе на стадион „Дружба” като преотстъпен от пловдивския Ботев, отново започна срещата като титуляр, но бе заменен в 19-ата минута паради контузия. 

През първите 10 минути двубоят бе равностоен и без положения пред двете врати. В 31-ата минута капитанът на нашия тим Александър Георгиев бе близо до това да изведе България напред в резултата, но стражът на белгийците Якерс спаси. Три минути по-късно Михайлов трябваше да се намесва след изстрел на Ван Ландшот.

През втората част възпитаниците на Светослав Тодоров създадоха няколко отлични голови положения, но липсата на шанс и добрите изяви на Якерс попречиха на националите ни да реализират гол. Цвятков не бе точен на два пъти, а в 55-ата минута белгийският страж спаси удар на Божидар Краев. Малко по-късно Александър Георгиев отново пробва рефлексите на Якерс, като за пореден път вратарят запази мрежата си суха. На нашата врата Михайлов също бе безгрешен, като отрази удари на Кабир и Ландшoт. Така се стигна до 81-ата минута, в която Белгия откри резултата чрез Кaйпърс след асистенция на Кабир.

Последният мач на България е днес срещу Шотландия и ще се състои от 17:00 часа в Зукница. За Европейското първенство до 19 години се класират победителите в седемте групи от Елитния кръг. Към тях ще се добави и Германия като домакин. ЕВРО 2016 ще се проведе между 11-24 юли.

Съставът на България U19: Михаил Михайлов, Стойчо Атанасов, Георги Купенов (19–Кристиан Димитров), Венцислав Керчев, Антонио Георгиев, Александър Георгиев, Тонислав Йорданов, Томас Цвятков (71-Ангел Максимов), Божидар Краев, Галин Минков (84-Димитър Буров), Радослав Апостолов.

 


Сходни връзки

ВТОРА ЗАГУБА ЗА МОМЧЕТАТА НА СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ В ЕЛИТНИЯ КРЪГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди