изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:03 EEST
АНГЛИЯ ШОКИРА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН НАСРЕД БЕРЛИН    
Спорт

Отборът на Англия постигна забележителен обрат от 0:2 до 3:2 като гост на световния шампион Германия насред Берлин в може би най-интересната приятелска среща преди Евро 2016. Двубоят започна скандално, след като част от публиката на "Олимпиящадион" освирка английския химн, но футболистите на Рой Ходжсън "върнаха жеста” с фантастична игра през втората част и стигнаха до победата с гол в добавеното време.



Световните шампиони не започнаха много убедително срещата и позволиха на англичаните да вземат инициативата в началните минути. В шестата минута гостите имаха страхотна възможност да открият. Хендерсън центрира от ъглов удар, Кейхил насочи топката с глава към Кейн,  но нападателят на Тотнъм не успя да я овладее в близост до вратата и тя излезе в аут. Постепенно домакините изравниха играта и се настаниха в полето пред Джак Бътланд. Последователно удари към английската врата нанесоха Марио Гомес с глава и Марко Ройс. В 16-ата минута друга от звездите на Тотнъм - Деле Али, пробва да изненада Нойер с удар отдалеч, но топката мина покрай вратата. В 27-ата минута Марио Гомес беше изведен зад защитата на гостите и успя да отбележи, но попадението му беше неправилно отменено заради засада. При повторенията се видя, че Клайн е покривал засадата. Германците отвърнаха с яростни атаки, но не се стигна до нищо опасно. В 37-ата публиката на "Олимпиящадион" изтръпна, след като топката попадна у Дани Уелбек в наказателното поле. Джан му попречи да стреля, това успя да направи Лалана, но за сметка на това доста неточно. Точно в минутите, в които англичаните играеха по-добре, те получиха гол. Вратарят Джак Бътланд се контузи при овладяването на един далечен изстрел. В 43-ата минута той върна топката в игра, накуцвайки, и само секунди след това я извади от мрежата си след удар отдалеч на Тони Кроос, който успя с левия крак да го изненада. В крайна сметка Бътланд отстъпи мястото си на Форстър минута по-късно.

Бундестимът стигна до втори гол в 57-ата минута чрез Марио Гомес, който засече с глава центриране на Йозил. Четири минути по-късно англичаните намалиха резултата след фантастична изява на Хари Кейн, който успя да смени посоките в наказателното поле с любимия финт на покойния Йохан Кройф и да изненада Нойер. В 69-минута германският страж с крак спря топката след удар на Али, който завърши страхотна атака на Англия. Добрата игра на гостите се материализира в 73-ата минута, когато нападателят на Лестър Джейми Варди изравни с може би първото си докосване до топката, след като влезе като резерва 120 секунди преди това. Клайн напредна по крилото, пусна топката по земя към близката греда, където Варди успя да се справи с Рюдигер и с пета прати кълбото в мрежата зад Нойер. Последваха нови силни минути за "трите лъва", като с пропуски се отличиха Хендерсън, Деле Али и Варди. В герой за "трите лъва" обаче беше орисан да стане Ерик Дайър от Тотнъм, който в добавеното време отбеляза победния гол с глава след центриране от ъглов удар на Хендерсън.

 


Сходни връзки

АНГЛИЯ ШОКИРА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН НАСРЕД БЕРЛИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди