изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:35 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 28.03.2016    
ИкономикаБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ -  28.03.2016


На 26 март, около 06:45 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на ж.к. „Балик” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на стъкло неизвестен извършител е проникнал в микробус марка „Фолксваген” с добричка регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на четири броя електрически инструменти. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

 

На 26 март, около 22:35 часа в град Балчик автопатрул спират за проверка лек автомобил „Ланчия” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,52 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Й.Й. (54 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 21 март, около 20:26 часа е получено съобщение от 59-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката непосредствено преди подаването на сигнала е била нападната от непознат мъж в района на бул. „Добруджа” в град Добрич, който чрез използване на сила отнема от владението й дамска чанта. На 26 март, около 13:50 часа е получено съобщение от 79-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката по ул. „Цар Симеон” в град Добрич е била нападната от непознат мъж, който чрез използване на сила отнема от владението й пазарска чанта с намиращите се в нея хранителни продукти лични документи и сумата от 15 лева. На 27 март, около 10:55 часа е получено съобщение от 77-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, по ул. „Г. Кирков” в град Добрич, е била нападната от непознат мъж, който чрез използването на физическа сила отнема от владението й дамска чанта с лични вещи. След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на Първо РУ МВР Добрич е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения П.П. (29 г.) от град Добрич. Работата по установяване и документиране на престъпната дейност на извършителя продължава.

 

На 27 март, около 07:00 часа по ул. „Гоце Делчев” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хюндай” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,56 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Г. (29 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

 

На 27 март, около 16:15 часа при обход на пл. „Свобода” в град Добрич е извършена проверка на  Г.К. (27 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено и иззето по надлежния ред найлоново пликче със суха тревна маса реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло около 1 грам. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 27 март, около 21:20 часа в град Добрич е извършена проверка на Д.Д. (29 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установен зелена тревна маса реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло 0,5 грама и бяло прахообразно вещество реагиращо на наркотичното вещество амфетамин с тегло 1 грам. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 28 март, около 01:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от бензиностанция, находяща се по ул. „България” в град Каварна. На място е установено,че около 00:55 часа в бензиностанцията влиза сив автомобил, от който излизат двама мъже и започват да товарят моторни масла намиращи се на външните рафтове на обекта, след което автомобила потегля в неизвестна посока. Установено е, че е извършена кражба на 125 броя туби с масла общо 140 литра и 8 броя пластмасови туби с антифриз всяка по 4 литра. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

 

На 28 март, около 00:45 часа по ул. „Хан Кардам” в град Генерал Тошево автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,01 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.И. (61 г.) от град Генерал Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 3 пожара с материални загуби и един пожар без нанесени материални щети.

 

На 26 март, около 22:55 часа е получено съобщение за възникнал пожар в къща на територията на с. Камен, обл. Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 04:15 часа на 27 март. Вследствие на пожара са унищожение 130 м2 покривна конструкция. Пострадал е собственика на имота М.Г. (77 г.), който е настанен във Военноморска болница Варна с изгаряния по лицето и крайниците, без опасност за живота. По първоначална информация неправилно използване на отоплителен уред – електрическа печка е причината за възникването на инцидента.

 

28.03.2016 г.                                                                     ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 28.03.2016 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди