изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:24 EEST
ПО-НИСКА ЦЕНА НА ПРИРОДЕН ГАЗ И ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ?    
ИкономикаВ края на миналата седмица в Комисията за енергийно и водно регулиране се проведоха две открити заседания, на които се обсъдиха цените на природния газ и електроенергията.

След обсъждане на внесеното заявление на „Булгаргаз“ ЕАД за утвърждаване цени за второ тримесечие на 2016 г., по които общественият доставчик продава природен газ на крайните снабдители и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа, от КЕВР заявяват, че становището на работната група е цената на природния газ от 1.04.2016 г. да бъде 312,21 лв./1000 куб. м. без акциз и ДДС. Посочената цена е с 23,02% по-ниска от досегашната за първо тримесечие на годината, като намалението е с 93,35 лв./1000 куб. м. Окончателно решение за цената на природния газ Комисията ще вземе на закрито заседание на 31.03.2016 г.
В рамките на второто открито заседание заедно с обществено обсъждане е разгледан доклад на работната група за изменение на цената на топлинната енергия и на електрическата енергия, произведена от топлоцентралите по комбиниран начин, във връзка с изменението на цените на природния газ, считано от 1.04.2016 г.
Според Иван Иванов решението за намаляване на преференциалните цени за комбинирана електроенергия ще се отрази както върху регулираната цена на електроенергията, така и върху цените на свободния пазар чрез намалението на компонентата „Задължения към обществото“, заплащана от всички потребители. „По утвърдени международни стандарти не е добра регулаторна практика цените на електроенергията да се променят на твърде кратки периоди. Затова решение за цената на електроенергията ще бъде взето в края на юни 2016., когато започва новият годишен ценови период“, заяви председателят на КЕВР. НДТ


 


Сходни връзки

ПО-НИСКА ЦЕНА НА ПРИРОДЕН ГАЗ И ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди