изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:09 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 28.03.2016    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР - 28.03.2016


Сливен. Криминалисти задържаха двама мъже за грабеж във вилната зона на Сливен. Действията по разследването започнали на 26 март, когато е получен сигнал за извършен грабеж и пострадал мъж. Веднага на мястото в местността Войнишко кладенче са изпратени полицейски екипи. Установен е 66-годишен мъж с наранявания по главата и тялото. Пострадалият без опасност за живота е транспортиран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. В резултата на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия криминалисти установили и задържали извършителите - криминално проявените  и осъждани С.Г./43г./ и Р.М./34г./, и двамата от Сливен. В хода на разследването е изяснено, че двамата проникнали в имота на мъжа, набили го и отнели лични вещи и покъщнина. С.Г. и Р.М. са привлечени като обвиняеми, с прокурорско постановление са задържани за 72 часа. Работата по образуваното досъдебното производство продължава.

41-годишна жена е задържана в РУ-Нова Загора за нападение и причиняване на телесна повреда на съпруга си. Инцидентът е станал на 27 март в новозагорския квартал “Загоре”. Криминалистите установили, че сутринта около 9 часа 41-годишната Д.Б. нападнала с нож съпруга си и му нанесла прободна рана в лявото рамо и повърхностни порезни наранявания по тялото. 47–годишният пострадал е транспортиран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ, като по-късно през деня е освободен. Назначени са експертизи. Причините и обстоятелствата, довели до инцидента, са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

София. Криминално проявен и осъждан мъж е задържан от служители на Шесто РУ след извършен пореден грабеж. На 16 март, около 17.15  часа служителка в телефонен център подала сигнал в полицията, че малко по- рано клиент,  който ползва услугите на фирмата за телефонни разговори, преди да напусне обекта я ударил и отнел оборотни пари. По случая е образувано досъдебно производство. В резултат на проведени оперативно- издирвателни действия служители на районното управление, съвместно с техни колеги от Сектор „Грабежи” - СДВР установили и задържали извършителя - Б.Н./37г./ от София, осъждан за кражби и грабежи.  След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, на Б.Н. е повдигнато обвинение по чл.199 от НК и след изтичане на 72-часовата му мярка за задържане, му е наложена постоянна.

При заградителни действия  полицаи от Първо РУ задържаха криминално проявен мъж, противозаконно отнел лек автомобил. На 24 март около 3.30 часа  жител на кв. „Слатина” подал сигнал на  тел. 112, че  забелязал мъж със съмнително поведение да се навърта около паркиран пред блока му  автомобил „Нисан Примера”. На място незабавно са изпратени полицейски екипи, пред които неволният очевидец обяснил как забелязал непознат мъж да разбива една от ключалките и прозорец на „Нисан“-а и потеглил. В резултат на незабавни заградителни мероприятия минути по-късно служители от Първо РУ спрели противозаконно отнетия автомобил и задържали  водача - Г.Г./18г./ от София, криминално проявен за престъпления, свързани с МПС. По случая е образувано бързо производство, а младият мъж - задържан с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на Г.Г. е повдигнато обвинение по чл.346 ал.2 от НК, наложена му е мярка за неотклонение  „задържане под стража” за срок до 72 часа. В последствие с определение на съда мярката е изменена в постоянна.

Служители от Пето РУ работят за изясняване на сигнал за стрелба по лек автомобил, влачил домашен любимец. На 26 март около 15.40 часа в Пето РУ е получен сигнал за стрелба с газово оръжие и втори сигнал - за вързан и влачен домашен любимец с лек автомобил в района на кв.”Левски”. На място е изпратен полицейски екип, който установил, че столичанинът М.В./41г./ произвел изстрели с газово оръжие по автомобила на 35-годишен  мъж. По случая е  образувано досъдебно производство по чл.325 от НК. В Пето РУ е назначена проверка за събиране на данни за извършено престъпление по чл.325 В от НК. Работа по установяване на всички факти и обстоятелства, и документиране на случая продължава .

Русе. В хода на предприети полицейски действия за противодействие на разпространението на стоки без платен акциз, на територията на град Бяла е установен мъж, който незаконно държи в дома си тютюн. В хода на работата  служители от РУ-Бяла изяснили, че Г.И./58 г./ съхранявал в дома си ситно нарязан тютюн, приблизително 12 кг. Тютюнът е предаден с протокол. Стойността му е в процес на уточняване. По случая е заведена преписка с оглед изясняване на престъпление по чл. 234 от НК.

Полицията разследва сигнал за кражба от банков клон в Русе. Огледът на място продължава и в момента. Тази сутрин около 8,30 часа на телефон 112 е подаден сигнал за проникване и кражба от банков клон в Русе на ул. Александровска. На посочения адрес са изпратени полицейски екипи и дежурна оперативна група от ОДМВР - Русе. Започнат е оглед на местопроизшествието. Към момента е изяснено, че в банката е проникнато от съседно външно помещение. Точната стойност на отнетото все още не е уточнена. По случая е започнало разследване, огледът на местопроизшествието продължава, извършват се серия процесуално-следствени действия.

Видин. С прокурорско постановление за срок до 72 часа вчера е задържан 45–годишен румънски гражданин и срещу него е образувано бързо производство за измама. На 26 март в 10.35 часа жител на Кула сигнализирал в полицията, че малко по-рано бил измамен от двама непознати,  които му продали 200 литра жълта течност с мирис на нафта за 240 лв. По негови данни мъжете, които не говорели добре български език, се придвижвали с бял автомобил с румънска регистрация. Предприети са незабавни оперативно - издирвателни действия и към 10.50 часа колата е засечена в района на бензиностанция. Установена е самоличността на водача. В колата униформените открили сумата от 240 лева, 10 пластмасови бутилки /10-литрови/ с жълтеникава на цвят течност с мирис на нафта, 7 капсули с оцветител за сладкарски изделия, пластмасова бутилка и спринцовка с червена течност. Мъжът и колата са задържани в РУ-Кула. Румънският гражданин е привлечен в качеството на обвиняем, работата по случая продължава.

Криминалисти задържаха Б.С./32г./ от с.Черно поле за причинена телесна повреда на възрастен мъж. Сигналът в полицията е получен на 26 март. Установено е, че вечерта на 25 март двама неизвестни взломили прозорец и проникнали в дома на 83-годишен мъж в с.Черно поле. Единият от тях набил възрастния мъж. Пострадалият е настанен за лечение в болнично заведение с фрактури на ребра и опасност за живота. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия е установен и задържан авторът на деянието – Б.С. – криминално проявен и многократно осъждан за кражби. Работата по образуваното досъдебно производство продължава в РУ-Белоградчик.

Велико Търново. Свищовски криминалисти установиха противозаконно отнет лек автомобил и задържаха извършителя. В петък сутринта в полицията е получен сигнал за установен пред стопанския двор на с. Александрово лек автомобил „Фолксваген Пасат”. Същата сутрин в полицейското управление е получен сигнал и за противозаконно отнет лек автомобил на територията на ОДМВР – Плевен. На мястото незабавно са изпратени полицейски екипи. Същевременно при специализирана полицейска операция на пътя между селата Царевец и Козловец е установен 27-годишния З.М. от Левски, известен на полицията, с 40 криминални и съдебни регистрации, основно за кражби и противозаконно отнемане на автомобили. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа. От проведените действия по разследването станало ясно, че в петък З.М. е откраднал колата от Плевен, но по пътя тя се повредила и мъжът я изоставил в района на стопанския двор на с. Александрово. След доклад на материалите по случая в прокуратурата 27-годишният мъж е привлечен като обвиняем и с прокурорско постановление е задържан за 72 часа.

Перник. Поредната незаконна автоморга е открита в Пернишко. Акцията е проведена в края на миналата седмица от служители на СДВР, ОДМВР – Перник, РИОСВ, НАП и Общински инспекторат – Перник. Контролните органи проверили площадка за съхраняване на черни и цветни метали в пернишкото село Горно Бучино, стопанисвана от 27-годишния Г.А. от селото. Установено е, че пунктът функционира незаконно, без съответните разрешителни за упражняване на дейност. Използвана е общинска земя, без сключен договор. Образувано е административно-наказателно производство и работата продължава.

Двама са привлечени като обвиняеми за унищожаване и повреждане. Преди два дни  41-годишен жител на радомирското с. Друган подал сигнал, че неизвестни са изпочупили прозорците на къщата му в селото. Органите на реда направили оглед и установили, че са счупени всички стъкла на прозорците на първи, втори и таванския етаж, дървена маса, врата, вентилатор и други вещи. След кратки издирвателни действия извършителите са намерени в домовете им и задържани с полицейска мярка за 24 часа. Оказало се, че това са местните жители А.Р./28 г./ и 29-годишният А.И. От къщите им са иззети чук и бухалка. Привлечени са като обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение „подписка”. Работа продължава под надзора на Районна прокуратура – Радомир.


Хасково. 40 артикула с лого на защитени марки иззеха икономическите полицаи при съвместна проверка със служители на Патентното ведомство. Акцията е проведена на Неделен пазар в Димитровград през почивните дни. От двете търговски маси, стопанисвани от 72-годишен димитровградчанин и 40-годишна хасковлийка са иззети стоките – чанти и колани, с надпис на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Съставени актове.

Кърджали. Разкрити са двама непълнолетни, разбили автомат за кафе на ул.”Ангел Кънчев” в областния център. Сигналът е подаден вчера в РУ-Кърджали. От монетника на машината са откраднати около 40 лв. При организираните издирвателни действия полицаите задържали извършителите – две 15-годишни момчета, които са настанени в стаята за малолетни и непълнолетни в РУ-Кърджали. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство.

Пловдив. Бързо производство е образувано срещу 51-годишен в РУ-Труд. В събота сутринта, около 2 часа И.Р. от Карлово е заловен в момент на кражба на дизелово гориво от трактор, паркиран пред дома на 37-годишен от с. Рогош. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа, работата по случая продължава.

Плевен. Двама са задържани при специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението, проведена в нощта на 26 срещу 27 март на територията на Левски. Минути преди полунощ служители на реда спрели за проверка лек автомобил „Ауди А4“, собственост и управляван от 28-годишен местен жител. В предната дясна врата било открито топче с марихуана, собственост на пътуващия в колата 24-годишен негов съгражданин. По време на проверката техен 30-годишен спътник, също жител на Левски, направил опит да се освободи от кутия от цигари, в която имало плик с марихуана и кибритена кутия с бяло прахообразно вещество на кристалчета. Последвали процесуално-следствени действия в дома на 24-годишния мъж. Намерени и иззети са 17 таблетки и плик, съдържащ суха, зелено-кафява тревиста маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана. Назначени са експертизи. За срок до 24 часа са задържани двамата пътници в автомобила. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура - Левски. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а от НК, работата на разследващите продължава.

Пазарджик. Продължават активните действия на служителите от полицейските управления в региона за противодействие на разпространението и притежаването на наркотици. По време на полицейска операция в Панагюрище е засечен М.К./37г./. У него органите на реда открили полиетиленово топче с хашиш, полиетиленово топче с марихуана и още четири с амфетамин. При последвала проверка в къщата, която обитава , са намерени още две опаковки с амфетамин.Общото количество на откритата дрога е около 54 грама.  В събота на улица в Пещера местните криминалисти проверили А.Ф./20г./ от родопския град, у когото било открито топче марихуана. У Д.У./20г./ от ракитовското село Дорково полицаи от участъка в Ракитово намерили марихуана. Наркотичните вещества са иззети, а тримата – задържани с полицейска мярка за 24 часа. Спрямо тях са образувани бързи полицейски производства.

Пътен инцидент. Трима младежи загубиха живота, а две момичета са в болница след катастрофа в района на с. Лепица, община Червен бряг. Лекият автомобил „БМВ“, в който пътували, се ударил в крайпътно дърво около час след полунощ на 28 март. На място са загинали 23-годишният млад мъж, шофирал колата, и двама от спътниците му – момче на 17 години и 18-годишно момиче. Други две девойки, на 17 и 18 години, са транспортирани в плевенска болница за оказване на медицинска помощ. Образувано е досъдебно производство. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата около тежкия инцидент.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 28.03.2016 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди