изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:04 EET
Фидел Кастро отряза Обама в отворено писмо    
По света Бившият кубински лидер Фидел Кастро заяви, че Куба няма да забрави миналите конфронтации с Вашингтон и добави, че страната му "няма нужда от подаръци от САЩ", съобщава агенция Франс прес. "Ние нямаме нужда империята да ни прави каквито и да са подаръци. Нашите усилия ще бъдат законни и мирни, защото ние сме поели ангажимент за поддържане на мира и на братските отношения между нашите народи", пише Кастро в отворено писмо до американския президент Барак Обама, публикувано в кубинския вестник "Гранма".

В писмото, озаглавено "Братът Обама", Фидел Кастро иронизира обръщението на Обама към кубинския народ, което той произнесе по време на визитата си в Хавана миналата седмица. Бившият кубински лидер определи думите на американския президент като "сладникави".

В писмото Фидел Кастро изброява също минали и настоящи спорове между Куба и САЩ.

"Нека никой не си прави илюзии за факта, че народът на нашата благородна и безкористна страна ще се откаже от славата и от правата си, от духовното богатство, придобито чрез развитие на образованието, науката и културата. Моето скромно предложение е Обама да помисли и да не се опитва да развива теории за кубинската политика", допълва Кастро.

В речта си в Хавана, излъчена на живо от кубинските медии, Обама призова кубинските власти да погребат последните останки от Студената война, след което отправи призив в защита на гражданските свободи и на демокрацията на острова.

Фидел Кастро ще навърши 90 години на 13 август. Той не е имал публични изяви от юли 2015 г. Кубински медии обаче редовно публикуват снимки на Кастро, който приема в резиденцията си гостуващи държавни глави на приятелски страни или известни личности. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Фидел Кастро отряза Обама в отворено писмо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди