изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:47 EET
ФОТОИЗЛОЖБА РАЗКАЗВА ЗА ЗАБРАВЕНИ ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ    
КултураПътуващата изложба „Пазители и традиции“ на фондация „Работилница за граждански инициативи“ бе открита на 28 март във фоайето на регионална библиотека "Дора Габе". Тя съдържа 20 снимки, представящи забравени традиции, обичаи, празници и фестивали от миналото на българина. Автор на снимките е фотографът Радич Банев.

Гостуващата изложба бе открита от директора на библиотеката Невяна Христова, която поздрави организаторите за стремежа им да съхраняват културното наследство от всички райони на страната и покани присъстващите да се насладят на фотографското изкуство на Радич Банев, представящо съвременните пазители на традициите. Добрич е единадесетото населено място, в което изложбата гостува. До момента тя е видяна от над 12 000 души в София, Кюстендил, Шумен и селата Бистрица, Пожарево, Победа, Бърдарски геран, Сейдол, Бургас и Варна.
Снимките, включени в изложбата, са направени по време на фестивала „Живо наследство 2014", организиран от фондация „Работилница за граждански инициативи“ в рамките на едноименната програма.

Изложбата може да бъде разгледана до 14 април 2016 г.
Радич Банев се занимава с фотография от 1997 г. Има Майсторско свидетелство от Занаятчийската камара за Майстор-Фотограф и редица публикации в български и чужди издания. Снимал е за списанията: „За хората“, „Mteller“ и др. Негови изложби са: „Пейзажи и портрети" на Фотоваканция, 1998 г. и „115 Години Българска Семинария", 2014 г. Фотограф е на докуметалните продукции във филмите "Кметът" и "В търсене на Списаревски”. НДТ


 


Сходни връзки

ФОТОИЗЛОЖБА РАЗКАЗВА ЗА ЗАБРАВЕНИ ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди