изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:29 EEST
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ФСГ "В. ЛЕВСКИ" - НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В УНГАРИЯ    
ОбразованиеНа работно посещение в Будапеща заминават осем ученици и двама преподаватели от финансово-стопанска гимназия "Васил Левски". То ще бъде в рамките на проект „Отговорът на училището на младежките проблеми”, който се осъществява на немски и английски език по програмата на Европейската Комисия за образование, спорт и младеж „Еразъм+”, Ключова дейност 2.

В Унгария ще се проведе краткосрочен обмен на групи от ученици, част от специфичните за програма „Еразъм+” дейности за международно обучение, преподаване и учене. Осемте добрички гимназисти, които са на възраст между 16 и 19 години, ще вземат участие в обучения на различни теми – „Предимства и недостатъци на електронните книги”, „Глобализация и идентичност”, „Безопасен интернет”, „Професионални шансове за младежи с професии  в областта на ИКТ”. За целта в унгарското девическо училище, което се издържа от голям католически орден, са подготвили работни ателиета, в които ще вземат участие 40 младежи от петте училища партньори от България, Германия, Италия, Португалия и Унгария. Учениците от Добрич добре познават унгарското училище – това е вторият международен проект, което финансовата гимназия реализира с учителите и учениците от Будапеща.
За международната вечер на талантите в училището в Будапеща добричките ученици са подготвили фолклорна програма. В състава на делегацията са включени и представители на танцовата формация на училището.
Съпътстващата програма на срещата в Унгария е много наситена. Освен среща с кмета на девети район на Будапеща са планирани посещения на музеи, забележителности, спортни състезания, излети и курс по унгарски народни танци.
В центъра на работата по проект „Отговорът на училището на младежките проблеми” стои изготвянето и апробирането на учебна програма за ученици от 9 до 12 клас за условно наречения „Час за размисъл”. Програмата обхваща 5 глобални теми, които вълнуват съвременните млади хора от всички европейски страни – ценностна система, професионална реализация, безработица, гражданско образование, етика и морал. Всяка тема включва по шест дидактически единици, планове за които трябва да бъдат разработени и тествани от екипите на отделните страни. След апробирането й програма следва да бъде интегрирана в учебните планове на отделните страни. В България тя ще подкрепи работата на класните ръководители в часа на класа. Глобалната тема, по която работят учителите и учениците от ФСГ „Васил Левски”, е „Сблъсъкът на традициите с модерния начин на живот”. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ФСГ "В. ЛЕВСКИ" - НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В УНГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди