изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:04 EEST
Край на драмата! Монтана с инфарктен обрат срещу Арда    
СпортМонтана се класира за първи път в историята си на финал на волейболното първенство при мъжете. Тимът на Петър Шопов стигна до битка за титлата срещу Добруджа след драматична полуфинална серия и инфарктен решителен пети мач срещу Арда. Тимът от Кърджали отпада от борбата, като завършва на шесто място в крайното класиране на шампионата, което е позицията от подреждането в редовния сезон.

В зала „Младост“ в Монтана домакините на два пъти се оказваха догонващи в резултата, но спечелиха с 3:2 (22:25, 25:22, 23:25, 25:21, 15:13). Петият мач беше отражение на цялата серия между двата тима, след като Арда на свой терен успя да навакса изоставане от 0:2 мача след двете загуби като гост.

Двата тима сътвориха страхотен двубой, изпълнен с много борба и невероятни обрати. Големият залог - достигане до финал си каза думата и от двете стани имаше много непредизвикани грешки и нервно напрежение. След равенството 1:1 гейма, невероятен развой се получи в третата част, в която гостите поведоха с 21:13, но изтърваха преднина от осем точки! Домакините направиха обрат до равенство 22:22 и имаха възможност да продължат с нова точка, но не успяха да отиграят в атака. Това сложи край на големия възход и кърджалийци успяха да вземат гейма в своя полза.

В четвъртата част домакините отново изригнаха, като свежест в играта им внесе влизането на опитният Коце Стойков. Монтана заигра с по-голяма увереност и поддържаше аванса си до край, като спечели гейма, а с това изравниха и резултата 2:2 гейма. Драмата бе пълна в тайрека. Домакините поведоха с 9:3, но загубиха голямото си предимство. Волейболистите на Кърджали успяха да стопят пасива си и изравниха при 13:13. В този важен момент Златко Кьосев показа изключителен характер и донесе точка за своите. Финалният акорд пък бе сложен от Спас Байрев, който сгреши сервиса и подари най-важната точка на своите съперници. http://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки

Край на драмата! Монтана с инфарктен обрат срещу Арда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди