изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:41 EEST
Мария Капон: Включваме се в протестите срещу Москов    
Интервюта Четвърти ден протестите на личните лекари не само не спират, но се разрастват. Почти цялата страна е обхваната от стачни действия, сакато днес се включипха и джипита от София. Още в наалото на реформите ЕНП открито критикува действията на здравния министър Петър Москов.

Ето какво заяви председателят на Единна народна партия (ЕНП ) Мария Капон в биц-интервю пред Вевести.бг:

Г-жо Капон вече втори път искате оставката на здравния министър Петър Москов. Защо? 

Не може човек, който започна мандата си с език на омразата, стигна до бутафорни търгове и подложи на риск целият имунизационен календар на българските деца и чиято реформа бе оспорена дори от Конституционния съд да продължава да стои начело на един толкова важен за обществото сектор като здравеопазването. За нас оставката на министър Петър Москов е една естествена стъпка след всички скандали съпътствали престоя му в Министерството на здравеопазването.

На всички трябва да стане ясно, че грижата за здравето на българските граждани не е нито ляво, нито ясно.  Здравният сектор може да бъде само успешен или неуспешен. А както виждате дотук няма нищо успешно. Доказателство за това са и последните протести на общопрактикуващите лекари, които ние подкрепяме безрезервно.

–          Единна народна партия ще се включи ли в протестите?

Да, още утре (31 март 2016) ще участваме в протеста пред Министерството на здравеопазването, който ще бъде в 18 часа и се организира от Движение демократично действие с искане за оставката на министър Москов.  Ние от Единна народна партия приканваме за участие и всички политически сили, независимо от техните политически пристрастия и степен на опозиционност, защото става въпрос за интересите на всички пациенти и лекари в България.

–          Според Вас ще се стигне ли до оставка? Говори се, че протестите на лекарите могат да съборят кабинета Борисов-2. Възможно ли е това?

Чисто политически в това правителство г-н Петър Москов вече не представлява никой друг, освен едноличната воля на министър-председателя Бойко Борисов и всяко негово действие или бездействие се превръщат в част от отговорността на премиера пред пациентите и лекарите в България. Ако премиерът Борисов много държи да се хваща на бас точно с „готиния Пепи“ за мачове от английската лига това може да превърне протеста в още по-масов. Понякога обществото наказва прекаления инат или поражда съмнения за други обвързаности.

http://vevesti.bg

 


Сходни връзки

Мария Капон: Включваме се в протестите срещу Москов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди