изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:22 EEST
Информационен бюлетин на МВР - 31.03.2016    
Ред и сигурностИнформационен бюлетин на МВР - 31.03.2016


Перник. Радомирски полицаи задържаха четирима за укриване на чужденци. В хода на акция вчера е претърсена гориста местност в радомирското с. Радибош, махала Попова. Пътувайки към мястото, униформените забелязали три автомобила, два от тях потеглили. След кратко преследване е спряна една от колите - управлявана от 37-годишния Р.Е. от София. При задържането му той оказал съпротива и се опитвал да избяга. Служители на реда установили, че 37 – годишният шофира без книжка, от която е лишен за 1 година. Незабавно е образувано бързо производство по случая. Претърсването на района продължило и с полицейски кучета. Не след дълго са намерени още двама от групата – А.Н./27 г./ и 19-годишният К.А. от Радомир, заедно с управлявания от тях джип. Малко по-късно вчера е задържан и четвъртият участник в групата -  27-годишнят А.Р. В къща, охранявана от четиримата, криминалистите открили и задържали 14 чужденци, определили се като афганистански граждани. Двама от тях са малолетни, а трима - непълнолетни. Седмина от групата са със статут на бежанци. Всичките четиринадесет човека са откарани в районното управление и с тях се провеждат процесуално-следствени действия. Чуждите граждани са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Четиримата мъже са криминално проявени - Р.Е. е познат с кражби, А.Н. - за наркотични вещества и боравене с подправени парични знаци, К.А.- за шофиране в нетрезво състояние и без книжка и А.Р. - за унищожаване и повреждане на чуждо имущество и нанасяне на телесна повреда. Някои от тях са осъждани. Иззети са и трите автомобила, с които са се движили и охранявали района. Започнато е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Радомир.

Столични полицаи задържаха три момичета – на 11, 15 и 19 години, съпричастни към джебчийска кражба. Полицаи от сектор ”Улична престъпност”- СДВР задържали трите момичета вчера около 11.15 часа на спирка на градския транспорт. Установено е, че най - малката, подпомагана и прикривана от другите две успяла открадне портмоне с пари, документи от дамска чанта от 20 - годишна жена. На трите е наложена полицейска мярка за 24 часа в Четвърто РУ. По случая е образувана преписка по чл.195 от НК. Работа по документиране на случая продължава.

15-годишен младеж е задържан в Осмо РУ след кражба. На 28 март собственикът на автоморга в землището на Герман подал сигнал в полицията, че от двора на обекта му, от лек автомобил „Рено Клио” е  откраднат електромотор.  На място е извършен оглед,  а по случая - образувана преписка по чл.194 от НК. В резултат на проведени оперативно- издирвателни действия криминалистите установили и задържали извършителя – 15-годишно момче от Врачеш, известен на инспекторите от Детска педагогическа стая. Събраните материали са изпратени в Софийската районна прокуратура с мнение за прилагане на възпитателни мерки на основание  чл.61 от НК.

Бургас. Осем чужденци, превозвани в автомобили, са открити вчера от бургаски полицаи. В близост до с. Ясна поляна служители на РУ - Приморско спрели за проверка лек автомобил „Алфа Ромео“, със софийска регистрация, управляван от 43-годишния Г.А. от София. При извършена проверка в колата са открити шестима чужденци, по думите им афганистанци. Малко по-късно, около 1 часа, на пътя от Южното Черноморие към Бургас, служители на Първо РУ след получен сигнал спрели за проверка лек автомобил “Форд Мондео“, със софийска регистрация, управляван от криминално проявения С.С./48г./ от София. В багажника на колата са открити двама мъже, по техни думи  афганистанци. Двамата мъже – Г.А. и С.С. са задържани с полицейска мярка за 24 часа, срещу тях е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. Чуждите граждани били настанени в помещения за задържане на лица на ГПУ – Бургас в местността „Ченгене скеле“.

Сливен. Двама са задържани за разпространение и притежание на наркотични вещества в новозагорския квартал “Шести”. Вчера в хода на специализирана операция за наркотици са проверени два адреса в Нова Загора. На кръстовище с улиците ,,Възраждане" и ,,Високо напрежение" полицейските служители задържали 21-годишния Б.Б. от Стара Загора. В него са открити  21 дози хероин. При предаването на дрогата мъжът казал, че  трябвало да го продаде на наркозависими в квартал “Шести”. В хода на  последвалите процесуално-следствени действия, на адрес в квартала е установено 17–годишно момиче с плик с 10,3 грама бледокафяво прахообразно вещество - хероин. Работата по случаите продължава. Уведомена е Окръжна прокуратура-Сливен.

Пловдив. Наркотични вещества са иззети от мъж и двама тийнейджъри. В понеделник, при обиск на 34-годишния Е.Б. от Плевен полицаи от Пето РУ открили 0,09 грама хероин, а ден по-късно установили, че 16-годишен пловдивчанин държи в себе си 2,87 грама марихуана. Междувременно колегите им от РУ–Труд проверили лек автомобил “БМВ” на ул. “Отец  Паисий” в Съединение. В хода на процесуалните и следствени действия у 17-годишен пътник от града били намерени 0,696 грама амфетамин. С полицейски заповеди извършителите са били задържани за едно денонощие. Образувани са бързи производства.

Мъж бе заловен при опит да внесе наркотици в пловдивския затвор. Вчера по обед, при  проверка на багаж, донесен от Д.Р. /53 г./, служители от затвора намерили 1,360 грама хероин. Срещу пловдивчанина е образувано бързо производство в Първо РУ, уведомена е прокуратурата. 

Стара Загора. Вчера в РУ–Чирпан е получен сигнал за кражба от павилион за закуски в училище в града. Изпратеният на място полицейски екип установил, че неизвестен е взломил прозорец на павилион за закуски в двора на училището и откраднал пари и продукти. В резултат на проведените оперативно–издирвателни действия криминалистите установили извършителя - 15-годишен младеж от Чирпан. По време на разследването станало ясно, че непълнолетният е извършил и друга кражба от павилион за закуски в двора на местната болница, за което има образувано досъдебно производство.

Акцизни стоки. Продължават специализираните операция в страната за противодействие на контрабандни стоки.
София – област. Алкохол и тютюн без акцизен бандерол са иззети при полицейски операции на служители от РУ-Самоков и РУ-Своге. Около 10.30 часа вчера полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от старозагорец.  В товарния отсек на камиона са намерени 60 литра високоградусов алкохол, без български акцизен бандерол. В същото време служители на РУ- Своге извършили проверка в къщата на 45-годишна местна жителка, където открили 12 плика с общо 1.8 кг нарязан тютюн без бандерол. Собственичката на къщата е задържана за срок до 24 часа.  По случаите са образувани преписки за извършено нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.
Перник. 1860 къса контрабандни цигари са иззели служители на РУ – Радомир. Специализираната полицейска операция е проведена вчера, на територията на общините Радомир, Земен и Ковачевци. Органите на реда проверили 75-годишната Л.Т. от Земен. В нея били намерени 1860 къса цигари без бандерол. Срещу нея е образувано бързо производство и работата по случая продължава.
Варна. 1000 къса контрабандни цигари са открити при проверка на два адреса в село Цонево. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура Провадия.

 

 


Сходни връзки

Информационен бюлетин на МВР - 31.03.2016 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди