изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:57 EEST
Премиерът Бойко Борисов се срещна с хърватския президент Колинда Грабар-Китарович    
Новини Развитието на двустранните отношения, регионалното сътрудничество, енергийната сигурност, миграцията бяха сред темите обсъдени по време на срещата на министър-председателя Бойко Борисов с президента на Хърватия Колинда Грабар-Китарович. Двамата коментираха възможностите за задълбочаване на регионалното сътрудничество, подобряването на енергийната и транспортната свързаност, енергийната диверсификация, въпроси на сигурността и на евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани.

Премиерът Борисов и президентът Грабар-Китарович споделиха тезата, че миграцията поражда общи проблеми и дългосрочно работещо решение може да бъде намерено единствено със съвместни усилия между всички засегнати или изложени на риск страни. „От първостепенно значение за овладяване на миграцията в краткосрочен и средносрочен план ще бъде ефективният контрол по външните граници на Европейския съюз“, заяви Борисов и допълни, че трябва да бъдат подкрепяни всички държави, които поради географското си разположение се налага да поемат по-големи отговорности. „България пази добре границите си и тези на ЕС, установила е ред за регистриране на всички пристигащи и проявява хуманност към хората, търсещи убежище”, посочи министър-председателят. Той информира хърватския президент за хуманитарните акции, насочени към бежанците в съседни страни, които правителството организира през последния месец.

„Мигрантските потоци не могат да бъдат овладени без активния принос и участие на всички държави по този маршрут”, подчерта министър-председателят и даде пример с българо-македонското сътрудничество за пресичане на каналите за трафик.

 Анастасия Николова

 


Сходни връзки

Премиерът Бойко Борисов се срещна с хърватския президент Колинда Грабар-Китарович | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди