изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:44 EEST
КМЕТЪТ ЩЕ ОБСЪДИ С ГРАЖДАНИ МЕРКИ СРЕЩУ НЕПРАВИЛНОТО ПАРКИРАНЕ    
НовиниЗа днес е организирана е среща на кмета на Добрич Йордан Йорданов и гражданипо проблемите на пътната безопасност в града и условията за паркиране.

Поканват се всички съграждани в 17 часа пред Община Добрич да заявят своята позиция и да подкрепят инициативата на нашия съгражданин Красимир Павлов за по-безопасни пътища в Добрич, съобщиха граждани в социалната мрежа.
Добричлии все по-често питат кой ще предприеме мерки за санкциониране на неправилно паркиралите автомобили.
Неотдавна кметът Йордан Йорданов заяви, че борбата с неправилното паркиране стои на дневен ред в Общината. Той посочи, че от проведените разговори с ръководствата на ОД на МВР и КАТ е станало ясно, че те имат недостиг на кадри и е трудно винаги да са на линия и да могат да съдействат за налагането на глоби. Затова в момента се прави разбор на общинската наредба относно обхвата и правата на местната власт да налага глоби. Идеята е еколозите на Общината да обикалят целия град - не само в центъра, а и в крайните квартали, и да глобяват шофьорите, които неправилно паркират, нарушават наредбите на Общината.
В наредбата изрично е упоменато, че кметът има право да определи хората, които ще имат право да налагат такива санкции и те с фишове ще имат право да налагат такива глоби. В началото това ще правят еколозите на общината, а впоследствие с тази дейност ще се заеме общинската полиция, посочи кметът.
Към днешна дата за неправилно паркиране глоби се налагат от КАТ. Община град Добрич работи нормативно по въпроса и служители на администрацията да имат право да налагат такива глоби. Планира се това да се случи в най-скоро време, увериха от кметството.
Припомняме, че от Общината съобщиха още, че вече е назначен служител към екипа на „Синя зона”, който ще се занимава с поставянето на скоби на неправилно паркирани автомобили, като глобата е 10 лева. Предвижда се, на база приходите от „Синя зона“, да се заделят средства за закупуване на „паяк“, с който да се вдигат неправилно паркираните автомобили. НДТ


 


Сходни връзки

КМЕТЪТ ЩЕ ОБСЪДИ С ГРАЖДАНИ МЕРКИ СРЕЩУ НЕПРАВИЛНОТО ПАРКИРАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди