изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:01 EEST
Оливър Стоун: Американските власти тласкат САЩ към война, в която страната ще бъде унищожена    
По света Световно известният американски режисьор Оливър Стоун излезе с остра позиция срещу Хилари Клинтън в подкрепа на основния ѝ съперник за номинацията на демократите за президент Бърни Сандърс. Коментара си "Защо съм "За" Бърни Сандърс" Стоун публикува във Фейсбук. Американските власти тласкат страната към война, която САЩ ще загубят и в резултат ще бъдат унищожени, твърди носителят на три Оскар-а.

"Хилари Клинтън на практика затвори вратата към мира", пише режисьорът. "Според нея това е най-доброто, което САЩ, като изключителна държава, могат да предложат в новия "Американски век", предава ТАСС.

„Нейното божество е НАТО“, заявява режисьорът "В резултат на неоконсервативното "промиване на мозъци" Клинтън вярва в „руската агресия". В действителност САЩ са тези, които сега се „струпват“ на европейските граници на Русия, така както Хитлер направи по време на Втората световна война“, посочи Стоун. Вината за повишаващото се напрежение с Русия, според известния продуцент, носят „ реалистите" в държавното ръководство на САЩ.

Ние вървим към война, или хибридна, която трябва да принуди Русия да се подчини, както през 90-те години на миналия век, или към "гореща", която ще погуби нашата страна", твърди Стоун.

Виновни за това, според режисьора, са "смахнатите реалисти" в държавното ръководство на САЩ, които "в името на реализма създават своя собствена параноидна реалност". Последните думи са цитат от известния американски социолог Чарлз Райт Милс.

По-нататък Стоун припомня, че в списъка с делата на Хилари влизат подкрепата за варварската война на никарагуанските контри против народа си през 80-те години на ХХ век, подкрепата за натовските удари в бивша Югославия, подкрепа за започнатата от Джордж Буш-младши и продължаваща война в Ирак, както и продължаващите конфликти в Афганистан.

В "актива" ѝ като държавен секретар той отбелязва разрушаването на светската държава в Либия, военния преврат в Хондурас и днешните опити за смяна на режима в Сирия.

"Всеки един от тези епизоди само засилваше екстремизма и хаоса на планетата и увеличава опасностите за нашата страна", твърди режисьорът, който освен с култови ленти като "Взвод", "Диваци", "Роден на 4 юли" и др., е автор на серийната документална поредица "Неразказаната история на САЩ".

Поради всички тези причини, пише Стоун, "аз продължавам да се моля за Бърни Сандърс. Защото той е единственият, който, макар заради финансово-бюджетно благоразумие, е готов да прекрати нашите интервенции в чужбина, да върне войските у дома и с тези трилиони долари, които повече няма да бъдат харчени за зло, да се опита да защити страната ни по пътя на реалната ѝ реконструкция - с влагане на средства в нейните граждани, училища и инфраструктура".

Сред привържениците на прекратяването на военните операции на САЩ зад граница е и фаворитът за кандидат-президент на републиканцити Доналд Тръмп, но Стоун е убеден, че той "никога няма да бъде допуснат до властта" в САЩ.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Оливър Стоун: Американските власти тласкат САЩ към война, в която страната ще бъде унищожена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди