изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:43 EEST
И българска следа се появи за офшорните далавери    
Новини

Българска следа се появи в офшорните далавери огласени от "Панамските документи". Оказва се, че нашенка е била изключително близка до мексиканския бизнесмен Хуан Армандо Инойоса Канту, наричан „Привилегирования Барон”.



Българката имала за задача да създаде верига от фирми, чрез което да избегне декларирането на доходи, съобщи мексиканският Centredaily, но изданието не посочва името на нашенката. Разкритията са във връзка с изтичането на скандалните "Панамски документи". 

Канту забогатял чрез близките си връзки със семейството на мексиканският президент Енрике Пеня Нието и дори се смята, че е подарил къща за 7 милиона долара на съпругата му. Той печелил крупни обществени поръчки, от които е заделял и милиони за себе си. Така например една от поръчките е за строеж на хангар за президентския самолет на стойност 74 милиона долара.

Официално не е ясно какво е състоянието на Канту, но според данни от опозицията в Мексико става въпрос за не по-малко от 3,5 млрд. долара. „За съжаление, заради успеха си моят клиент е мразен от доста хора и има негативен публичен образ”, оплаква се адвокат на бизнесмена от Маями, визирайки Канту. 

Затова са създадени три тръста, чрез които са отклонени 100-те милиона долара, които до тези момент са били в банкови сметки. Те се управляват от майката и тъщата на бизнесмена, а в случай че той умре, наследници на тръстовете са жена му и децата му.

Българката, спечелила доверието на мексиканският бизнесмен, е работила по създаването на верига от фирми в Холандия, Нова Зеландия и Великобритания. Проследени са нейни имейли ,от които се разбира, че е инвестирала пари и в Германия и Ню Йорк. Тя е била висш член на Борда на директорите на тези фирми, а в екипа й е имало още седем други директори за отделни операции. http://pik.bg

 


Сходни връзки

И българска следа се появи за офшорните далавери | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди