изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:36 EEST
СТАРТИРА ПОХОДЪТ НА КНИГАТА В РБ „ДОРА ГАБЕ”    
КултураЗа единадесети пореден път от 2 до 23 април регионална библиотека „Дора Габе” се включва в националната кампания Маратон на четенето и Похода на книгите, инициирани от Българска библиотечно-информационна асоциация и асоциация „Българска книга“.

По повод 2 април - Международния ден на детската книга, се проведе Празник на книгата под наслов „С приказките на Ханс Кристиан Андерсен” с ученици от 3а клас на СОУ „П. Р. Славейков”, с ръководител Янка Вълкова.
Подходът на книгите откри директорът на библиотеката Невяна Христова, която поздрави децата с празника и им благодари, че се присъединяват към  голямото семейство на четящите хора. Библиотечният специалист Тонка Иванова от сектор Работа с деца разказа на малчуганите за празника на детските книжки, който се отбелязва по целия свят вече 49 години, кога е честван за първи път, какви събития се организират за всички четящи хора и защо точно тази дата е избрана от Международния съвет на детската книга. 2 април е рожденият ден на Ханс Кристиан Андерсен, с чиито приказки израстват поколения деца по целия свят. Последва увлекателна беседа за живота и творчеството на големия детски писател, придружена с презентация, която провокира интереса на третокласниците. Забавни въпроси дадоха възможност на малчуганите да покажат колко много са чели и как добре познават творчеството на Андерсен. Празничната литературна среща продължи с прожекция на филма „Гърло от бутилка” по едноименната приказка на Х. К. Андерсен.
По повод Международния ден на детската книга в сектор „Работа с деца” на РБ „Дора Габе” гостуваха деца от III група на ЦДГ №12 „Щурче” с ръководител Деяна Йорданова. Освен беседа за приказния разказвач Андерсен, децата се запознаха с богатия детски фонд на библиотеката. Малчуганите разказаха една от любимите си приказки „Принцесата и граховото зърно”.
Много детски смях и забавление огласиха библиотеката на празника на детската книга. НДТ
 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПОХОДЪТ НА КНИГАТА В РБ „ДОРА ГАБЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди