изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:06 EEST
Китай вкара във въоръжение ядрена ракета, способна да ликвидира САЩ    
Китай Китай може да вкара във въоръжение ядрената междуконтинентална балистична ракета Дунфен-41 (DF-41) още през 2016 година, пише списание Kanwa Asian Defence, специализирано в отбранителната тематика в Азиатско-Тихоокеанския регион. Междуконтиненталната ракета DF-41, който Вашингтон «счита за ракетата с най-голяма далечина на въздействие», се намира на финалния стадий на изпитанията, отбелязва изданието.


«Дунфен-41 е с далечина на действие 14.5 хиляди километра и за първи път ще бъде разположена на базата за новите Стратегически ракетни сили на Народно-освободителната армия на Китай в Синяне, провинция Хенан. Оттам ракетата може да половин час да достигне територията на САЩ, прелитайки над Северния полюс, дори по-нататък, ако тя прелети през Тихия океан», — добавят експертите от изданието.

Според списанието, Китай планира да увеличи далечината на действие на ракетите си, когато бъде внедрена китайската навигационна система BeiDou. Полезният товар на ракетите е десет ядрени бойни глави.

Изданието Business Insider отбелязва, че с влизането във въоръжение на Дунфен-41 кардинално ще се променят стратегическите позиции на Китай — за разлика от предишните китайски ракетни системи, DF-41 може да бъде пусната от мобилна платформа.

В същото време, отбелязват аналитици, Тихоокеанската отбранителна структура на САЩ е наясно, че всяка мобилна междуконтинентална балистична ракета, пусната от Китай към САЩ, може да бъде свалена в небето за няколко минути.

«Никой не поставя под съмнение качествата на DF-41. Това са все пак 15 хиляди километра. Работата е в това, че само за няколко минути след пуска ракетата може да бъде блокирана от американските системи на ПРО, разположени във военно-морската база в Гуам», — счита професорът от Шанхайския университет по политология.

http://bgr.news-front.info

 


Сходни връзки

Китай вкара във въоръжение ядрена ракета, способна да ликвидира САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди