изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 22:13 EEST
Информационен бюлетин на МВР - 5.04.2016    
Ред и сигурностИнформационен бюлетин на МВР - 5.04.2016


Видин. Местен жител, превозвал с колата си четирима чужди граждани и 4-годишно дете, са задържани в хода на проведена снощи специализирана полицейска операция. Вчера към 19.50 часа в района на село Бойница служителите на реда спрели за проверка лек автомобил „Форд Маверик” с видинска регистрация, управляван от Т.В./41г./. В багажното отделение на колата униформените установили петима афганистанци /четирима възрастни и 4-годишно дете/. При претърсването на превозното средство са намерени газов пистолет „Екол” с премахната предпазна муфа, пригоден за поставяне на газ-сигнални ракети, 4 газ-сигнални ракети и 4 халостни патрона. Шофьорът и чужденците са отведени в полицията, а работата на разследващите по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура.

София – област. 17 чужди граждани са установени от служители на РУ- Костинброд. Около 21.45 часа на 3 април в РУ- Костинброд постъпил сигнал за двадесетина души, движещи се пеша по второкласен път 81 в района на махала „Беледие хан“. Веднага към мястото били насочени два автопатрула. Униформените установили там 17 чужди граждани, 11 от които с документи за пребиваване и шестима - без никакви документи, представящи се за афганистанци. Чужденците са предадени на служителите от група „Миграция“ в ОДМВР- София, като след приключване на работата с тях са настанени в СДВНЧ- Бусманци. По случая е образувана преписка.

Стара Загора. Снощи около 23.12 часа в РУ-Казанлък бил подаден сигнал за откаран в болницата ранен мъж. Изпратеният на място полицейски екип установил самоличността на пострадалия - 48 годишен жител на с. Копринка,  постъпил в болничното заведение с порезна рана. В процеса на разследването е установено, че раната му е нанесена с кухненски нож, а причината е била възникнал скандал с 52- годишна жена, с която живеел на семейни начала. По случая е образувано досъдебно производство.

Плевен. За броени часове криминалисти разкриха кражба от частен дом в село Тотлебен. Сигналът за престъплението постъпил вчера в 15.00 часа. Веднага на адреса бил изпратен полицейски екип. При огледа е установено, че кражбата е извършена, след разбиване на остъклението на къщата. Откраднати били черна и бяла техника, както и лични вещи. В резултат на незабавните оперативни действия е установен извършителят на престъплението – 15-годишен местен младеж. Той е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор, за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 от НК продължава работата. Образувано е досъдебно производство.

Голямо количество контрабанден тютюн иззеха служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“. Вчера те предприели проверка в дома на 30-годишна жителка на село Буковлък, където намерили  28 чувала, натъпкани с близо 300 кг тютюн. Контрабандната стока е иззета с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 45 600 лева. Работата на разследващите по случая продължава.

Криминалисти задържаха младеж за притежание на наркотици. Вчера в ж.к. „Дружба“ в областния град служители на сектор "Криминална полиция" при Първо РУ спрели за проверка 18-годишен плевенчанин. При личния обиск у него полицаите открили кибритена кутия с четири черни полиетиленови топчета марихуана. Други три топчета със същото съдържание те иззели при претърсване в дома му. Назначена е експертиза на тревистата маса. Младежът е задържан за срок до 24 часа. Прокуратурата е уведомена за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 5 във връзка с ал. 3, т. 1 от НК. Работата в рамките на образуваното досъдебно производство продължава.

Хасково.  32 600 къса цигари и 45 кг тютюн без бандерол иззеха служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност при областната дирекция. Част от цигарите – 2600 къса и тютюна са открити при проверка в жилище в града, стопанисвано от 34-годишна жена. Останалите 30 000 къса безакцизни папироси са конфискувани след проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат” в околностите на хасковския квартал „Република”. В багажника на колата, управлявана от 51-годишен жител на чирпанското село Ценово, са намерени цигарите от различни марки. По двата случая са образувани досъдебни производства по чл.234 от НК.

Пловдив. Тютюн и цигари са иззети от двама мъже в хода на полицейски проверки за пресичане разпространението на акцизни стоки без бандерол вчера в Пловдив. В Четвърто РУ е започнато бързо производство срещу М.Д. /39 г./,  след като в лекия му автомобил “Рено”, спрян на бул. “Марица”, били открити 7 кг нарязан тютюн. Същия ден в района на болница на Пещерско шосе с 1400 къса цигари от различни марки бил засечен 30-годишният С.Р., срещу когото е започната предварителна проверка във Второ РУ.

Двама криминално проявени и осъждани младежи са задържани за грабежи в Пловдив. Около 17 часа вчера служители от Шесто РУ заловили 23-годишния Ш.П., минути след като отнел насила обеца от ухото на 3-годишно момиченце на ул. “Простор”. За извършеното престъпление срещу пловдивчанина е започнато бързо производство. Междувременно след активно разследване по образувано досъдебно производство в ареста на Пето РУ попаднал В.И. /22 г./ от Перущица. Той е заподозрян, за това че в края на март на бул. “Освобождение” в жк “Тракия” е заплашил с нож 27-годишен мъж и му отнел насила мобилен телефон и 80 лева.

 

 


Сходни връзки

Информационен бюлетин на МВР - 5.04.2016 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди