изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:00 EEST
ЗАМ.-МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО ХВЪРЛИ ОСТАВКА ЗАРАДИ МИНИСТЪР КУНЕВА    
ОбразованиеЗам.-министърът на образованието проф. Николай Денков е бил освободен от длъжност от премиера Б. Борисов по негова молба, съобщиха от пресцентъра на правителството. Оттам там съобщиха, че в молбата си проф. Денков посочва като мотив съществените различия с приоритетите и стила на работа на министър Кунева и част от екипа й. Зам.-министър Денков е бил част от три последователни кабинета в МОН, съобщават още от пресцентъра на МС, и отбелязват, че това е гарантирало нужната приемственост за реализацията на промени в поверените му ресори - висше образование и европейски структурни фондове.

Цялата документация за получаване на акредитация на управляващия орган на оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ е готова и премина успешен преглед от акредитиращия орган (ОСЕС).
В етап на оценка или в краен етап на подготовка са важните проекти за рейтинговата система на висшите училища, за квалификация на учителите и за извънкласни дейности на учениците. Вече стартиралите и подготвените за стартиране през 2016 г. проекти ще подпомогнат 446 750 ученици, 9300 деца в детските градини, 21 500 учители и преподаватели във висши училища, 68 700 студенти и 750 млади учени и водещи изследователи. В молбата си до Борисов проф. Денков отбелязва получената подкрепа и добра координация с двамата ресорни вицепремиери и ръководството на Комисията по образование и наука в НС.
„Искрено са надявам, че усилията на екипа, който оглавявате като премиер, ще доведе до реализация на така необходимите за България реформи. Доколкото е във възможностите ми ще помагам на тези усилия дори и извън състава на правителството“, пише в молбата си до министър-председателя проф. Денков. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАМ.-МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО ХВЪРЛИ ОСТАВКА ЗАРАДИ МИНИСТЪР КУНЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди