изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:49 EEST
Лекари от цялата страна протестират под прозорците на „Дондуков” 1    
Здраве Лекари от болници и поликлиники от цялата страна се събират днес на протест срещу политиките на здравния министър Петър Москов. Инициатор е Българският лекарски съюз, а събитието ще се проведе в следобедните часове пред сградата на Министерския съвет в столицата.Протестът получава пълната подкрепа на частните болници, на общинските лечебни заведения, на общопрактикуващите лекари, на редица пациентски и неправителствени организации.

Причината за недоволството е грубо погазване на родното законодателство от страна на здравните власти, които елиминирали лекарите от преговорите по отношение на парите за здраве.

Първоначално лекарското недоволство поведоха общопрактикуващите лекари, които започнаха ефективни протестни действия срещу здравните политики още в началото на миналата седмица. След среща с ресорния министър обаче джипитата решиха да преустановят своите протести, но щафетата поеха частните лечебни заведения. Лекарите в някои болници излизаха пред тях за по час, за да изразят недоволството си от неяснотите около новите правила, по които здравната каса заплаща от началото на месеца.

След като от лекарския съюз обявиха, че в резултат на тези нови правила онкоболни ще останат без лечение, от съсловието организираха националния протест, който предстои да се проведе днес в 15.00 ч. в центъра на столицата.

Днес болниците няма да затварят.
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Лекари от цялата страна протестират под прозорците на „Дондуков” 1 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди