изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:37 EEST
ЦИГАНСКИ ТЕРОР УБИВА БЪЛГАРИЯ: Озверели цигани нападнаха лекaрски екип!    
НовиниПоредна саморазправа със спешни медици се разиграла нощес, малко след 3 часа, във варненската циганска махала Максуда. Екип на ЦСМП реагирал светкавично на сигнал за припаднала жена, която впоследствие се оказало, че е мъртва от часове. Това не попречило на озверели роми, близки на починалата, да излеят гнева си върху притеклите се на помощ лекар и шофьор на линейката.„Убийци! Ще ви е*а майката мръсна“, превземане линейката „на абордаж“, дърпане на доктора, блъскане и опити да бъде удрян – така преминало вчерашното екстремно дежурство на д-р Салих Фарук и шофьора на линейката Веселин Николаев, научи БЛИЦ от самите тях.

„Имаше сигнал за припаднала жена, беше малко преди 3 часа. Отзовахме се много бързо. Още докато отвори вратата на линейката, докторът беше порсещнат с псувни. Бяха двама млади мъже, около 30-годишни, от ромски произход. Единият започна да дърпа доктора, буквално го събори на земята и започна да крещи: „Майка ти да е*а мръсна!“. Хвана го за двете ръце и се опитваше да го удари“, разказва пред наш репортер Веселин Николаев.

Той добави, че нападението било абсолютно неочаквано и непредизвикано. Въпросният млад мъж от ромски произход псувал него и лекаря и сипел обвинения, че те са виновни за това, че неговата близка умира. „Жената умира тука, а вие чак кога идвате!“, ежел се побеснелият мъж. „Тръгна да се качва в линейката при мен и започна да блъска по таблото, като продължаваше да обижда“, разказва още Николаев, който успял да запази самообладание и да не отговори на опитите за саморазправа. Той посегнал към станцията да сигнализира на колегите си, но разбеснелият се мъж я дръпнал. „Дърпаше и чантата на доктора. Хубаво че д-р Фарук, като ме погледна, разбра какво искам да му кажа и веднага се качи в линейката. Потеглих с отворена врата – само и само да се измъкнем по-бързо“, разказва още за драматичната ситуация Николаев. След това вече той успял да се свърже с колегите си и да им разкаже за случилото се. На мястото дошли три полицейски екипа, които успели да тушират напрежението.

Какви са неоспоримите факти по случая с поредното нагло и безпардонно среднощно нападение на лекарски екип: сигналът за „припадналата жена“ е регистриран в ЦСМП - Варна, в 2:54 часа. Посоченият адрес бил улица „Пробуда“ в Максуда. Моментално д-р Фарук и Веселин Николаев, който освен шофьор на линейка е и автомобилен състезател, потеглили към адреса. Пристигнали за не повече от 5 -6 минути, тъй като в този късен час нямало никакъв трафик, категоричен е шофьорът Веселин Николаев. След като обезумелите близки на починалата ги нападнали и те били принудени да напуснат мястото, друг спешен екип бил изпратен. За щастие, вече имало и полицаи, които възпрепятствали нови ексцесии.

Оказало се, че жената, заради която бил подаден сигналът, е починала. Била е мъртва от часове – много преди да бъде регистрирано обаждане в ЦСМП - Варна. За това свидетелствали и послесмъртните петна по тялото на починалата. Събраните към момента данни са, че около 50-годишната жена е страдала от съдечно заболяване.

От полицията официално съобщиха, че „около 03:15 ч. на 06.04.2016 г. е получен сигнал за грубо отношение към медицински екип, посетил адрес в кв. Максуда“. Посоченият час на подване на сигнал за нападението – 3:15, ясно показва, че спешният екип е бил на мястото по-рано. Тоест няма как линейката да се е е забавила, защото близките на починалата са се обадили в 2:54 часа, а след пристигането на спешният екип е имало поне няколко минути екшън. Едва след като се отървали от лапите на озверелите близки на починалата, Веселин Николаев сигнализирал на колегите си за нападението.

От полицията във Варна уточниха, че с цел недопускане нарастване напрежението на място са били изпратени полицейски екипи. Напрежение сред граждани не е констатирано. В момента случаят се изяснява.

И докато случаят се изяснява, младият д-р Салих Фарук, който е един от новоназначените медици с ЦСМП - Варна, обмисля дали да продължи кариерата си в сферата на спешната помощ, тъй като не смята повече да излага живота си на опасност, довериха пред БЛИЦ негови колеги.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ЦИГАНСКИ ТЕРОР УБИВА БЪЛГАРИЯ: Озверели цигани нападнаха лекaрски екип! | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЦИГАНСКИ ТЕРОР УБИВА БЪЛГАРИЯ: Озверели цигани нападнаха лекaрски екип!
Автор: Anonymous да 2016-04-07 @ 08:21 EEST
Да не ходят на повикванията им!
ЦИГАНСКИ ТЕРОР УБИВА БЪЛГАРИЯ: Озверели цигани нападнаха лекaрски екип!
Автор: Anonymous да 2016-04-10 @ 23:08 EEST
Цигания!Не плащат осигуровки,но НАГЛИ ,НАХАЛНИ и само претенции.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди