изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:36 EEST
Ексклузивно от Военния съд: СРС разкрива как са „сготвили” ген. Шивиков    
Ред и сигурностОбвиненията срещу доскорошният шеф на 61 Стрямска бригада Карлово генерал Димитър Шивиков са скалъпени. Това стана ясно във Военния съд в Пловдив, където адвокатът на обвиняемия висш военен Иван Жаров поиска от съда да оповести специалните разузнавателни средства, приложени към делото. Съдията прочете искането на адвокат Жаров, който в искане до съда цитира срс. Според това срс в телефонен разговор между военен от карловската бригада и негов началник, генералът е натопен.

Разговорът е следния: „Шивика ни попречи”, казва подчиненият, началникът му отговаря:”Той за какво се мисли? Скоро ще му сготвим и на него, ще му направим манджичка и ще му сипем в паничката”, отговаря другият военен.

Проучване на БЛИЦ установи, че вторият човек от разговора, началник на карловеца, е висш военен, най-вероятно т пловдивско поделение. Стана ясно още, че при разпит в София, защото друго дело се води там, следовател е оповестил това срс на Шивиков и е казал: „Ето така са ви сготвили, г-н генерал”.
За да докаже, че обвиненията са предначертани и поръчани, адвокат Жаров поиска срс-о да бъде отворено и оповестено. Съдията каза, че ще реши на по-късен етап дали да поиска от прокуратурата това. Адвокат Жаров поиска също да бъде намален размерът на исканата санкция от над 60 хиляди лева с 26 хиляди, защото според защитата сумата е завишена неправомерно. Обвинението поиска тези пари заради нанесени от генерала щети на държавата. Това също ще бъде решено на по-късен етап.

Днес на разпит минават няколко военни, подчинени на генерала, преди той да подаде оставка. Те козируваха, когато го видяха. Предстои разпит и на кмета на Карлово Емил Кабаиванов, който ще внесе яснота как генералът е съдействал на различни мероприятия в общината и неправомерно ли се е разпореждал с подчинените си.

Както първо БЛИЦ съобщи, генерал Шивиков е с 13 обвинения за превишаване с власт и предоставяне на различни съоръжения на местни власти за празници и чествания. Също така има обвинения и за това, че е пращал свои подчинени да ремонтират апартамента му в София или да работят на различни обекти, без за това да им е плащано. Делото в Пловдив продължава и утре.  http://www.blitz.bg

Борисов иска реабилитация на ген. Шивиков
Обвиниха генерал Шивиков в злоупотреба с власт
Шпиономания затресе Генщаба, търсят предателя с имейла
Подп. Димитър Шивиков поздрави жителите на провинция Кадисия с настъпването на арабската нова 1426 г.
 


Сходни връзки

Ексклузивно от Военния съд: СРС разкрива как са „сготвили” ген. Шивиков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.34 секунди