изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:01 EEST
ЗА ТРЕТИ ПЪТ СЪДЪТ ОТКАЗА ДА ПУСНЕ НАРКОДИЛЪР, ПРОДАВАЛ КРАЙ ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ    
Ред и сигурностИвелин Костадинов от Добрич, привлечен като обвиняем по досъдебно производство затова, че продавал наркотични вещества пред дома си, в района на Хуманитарната гимназия в родния си град ще продължи да пребивава в ареста. Вчера Варненският апелативен съд потвърди за трети път определение на Окръжен съд Добрич, с което е била оставена без уважение молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на мярката му за неотклонение.

Пресслужбата на съда припомня, че 23 годишният добричлия е в ареста от 21 октомври 2015 година, след като бил задържан в момент, когато е продал пакетче с дрога на наркозависимо лице. При последвалите процесуално следствени действия в дома му открили електронна везна.
За трети път през последните 5 месеца Апелативният съд във Варна разглежда основанията за продължението на ареста на Костадинов. Събраните в хода на разследването доказателства и материали обосновават и към настоящия етап предположението, че Ивелин е съпричастен към престъплението, за което се разследва. Законът квалифицира наркоразпространението като тежко престъпно деяние, което при условията на опасен рецидив за Ивелин се наказва със затвор от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.
Отново е споделен и изводът на съда в Добрич, че няма опасност младият мъж да се укрие, на съвсем реален е рискът ако е с по-лека мярка за неотклонение той да извърши друго престъпление. През 2014 година Ивелин се е изправял два пъти пред съда. Веднъж осъден на пробация за кражба, а втората му присъда – 9 месеца „лишаване от свобода”, влязла в сила след подписано споразумение през декември 2014 година е отново за притежание на марихуана, предназначена на наркопазара. Тя е изтърпяна ефективно, Ивелин е излязъл от затвора през април миналата година и е възстановил престъпните си навици няколко месеца по-късно.
Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди постоянния арест на Ивелин Костадинов, разследван затова, че разпространява наркотични вещества не подлежи на обжалване. НДТ


 


Сходни връзки

ЗА ТРЕТИ ПЪТ СЪДЪТ ОТКАЗА ДА ПУСНЕ НАРКОДИЛЪР, ПРОДАВАЛ КРАЙ ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди