изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:16 EEST
ОТКРИХА ПРОБЛЕМ НА ВЪЖЕН МОСТ В ОБРОЧИЩЕ    
Ред и сигурностКонтролната проверка по указание на Върховната административна прокуратура за състоянието на въжените мостове, по която работиха прокурорите в обхвата на Апелативната прокуратура във Варна, установи опасни въжени мостове и направи предписания за премахване на някои от тях, забрана за преминаването по други и започване на спешни ремонтни дейности, съобщиха от пресцентъра на Варненската апелативна прокуратура.

Резултатите от завършилата общонадзорна проверка за законност сочат, че на територията на Варненска област и четирите въжени моста са в добро състояние и са безопасни за преминаващите по тях. В Добричка област съществува само един въжен мост,  който се намира близо до стадиона на село Оброчище. При движение по него са установени отклонения и е изготвено предложение до кмета на община Балчик за отстраняване на проблема.
От съществуващите седем въжени моста на територията на Шуменска област четири се намират в община Смядово. Те са в лошо техническо състояние и са опасни за пешеходците, не е изяснена също и собствеността им. Разпоредено е било на областния управител и на кмета на Смядово да предприемат действия за обезопасяване на опасните въжени мостове.
От съществуващите осем въжени моста в Търговищка област спрямо три са предприети мерки за налагане забрана за преминаване и спешни ремонтни дейности.
След извършената проверка за опасен е обявен въженият мост над река Батова в землището на село Веселиново, който ще бъде премахнат. За спешен ремонт е обявен мостът над река Камчия в землището на село Черни връх.
Над моста над река Герила във Върбица ще бъде поставена табела, която ще указва на преминаващите носимоспособността и възможният брой на едновременно преминаващите по него. НДТ


 


Сходни връзки

ОТКРИХА ПРОБЛЕМ НА ВЪЖЕН МОСТ В ОБРОЧИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.61 секунди