изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-19 @ 12:17 EEST
КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ Е НОМИНИРАН ЗА КМЕТ НА МЕСЕЦА    
ОбществоКметът на Добрич Йордан Йорданов е една от номинациите за Кмет на месеца – класацията, организирана от Портала на българските общини. Този месец темата е „Сигурност“ и е представен планът на общината за противодействие на тероризма.

Разработен е план за противодействие на тероризма в община град Добрич, който обхваща осем основни части, заяви кметът на града Йордан Йорданов. Над 175 обекти се определят като потенциално опасни за терористични атаки на територията на общината. Това са основно училища, детски градини, читалища и кметства.
В плана са посочени целта на неговото съставяне, възможните сценарии на извършване на терористични актове, нивата на заплаха (които са три), степените на готовност за реагиране, които са четири и се указват в точно определен цвят, посочени са също отговорните лица, които ръководят действията. Това са областните управители и кметове на общини, съвместно със създадените щабове, организирани по Закона за защита от бедствия.
Планът съдържа насоки за оповестяване, информиране и привеждане в по-високи степени на готовност на противодействие на такива актове. Предвидено е всяка година да се провеждат обучения на екипи за прилагане на този план. Целта на този план е да се осигури постоянна и адекватна защита на гражданите на територията на общината срещу терористична заплаха, също и координация на действията на териториалните структури на изпълнителната власт при овладяване на загубите и защита на населението при терористичен акт.
В плана са формулирани три възможни сценария въз основа на наблюдения и анализи през последните години. Първият сценарий е свързан със задействане на взривно устройство в обекти в обхвата на важна инфраструктура, за да се причинят аварии и бедствия. Вторият сценарий е свързан с използване на огнестрелно оръжие на места, където има масово пребиваване на хора, и третият сценарий е свързан с вземане на заложници в различни обекти. НДТ

 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ Е НОМИНИРАН ЗА КМЕТ НА МЕСЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди