изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:04 EEST
МАЩАБЕН СПОРТЕН КОМПЛЕКС ЩЕ ИЗГРАЖДАТ В БАЛЧИК    
СпортBalchik/Балчик (7765 views) Обединение от фирми „Парк „Балик” – Балчик” със седалище Варна е избрано от петте кандидатствали да изготвят проектната документация за мащабен спортен комплекс в най-големия балчишки квартал, съобщи радио "Варна". Заданието на обществената поръчка включва тренировъчен стадион за футбол с изкуствена трева и зрителски трибуни, две игрища за тенис на корт и по едно за волейбол и баскетбол. Ще се проектира парк за скейт с три зони – за начинаещи, напреднали и професионалисти. Пистата за скейтборд ще може да се ползва и за състезания с велосипеди, ролкови кънки и др.



Изграждането на детска площадка също влиза в проекта, както и на обслужваща сграда с битови помещения, алейна мрежа, велотрасе, залесяване, декоративно езеро, пейки, осветление.
Базата за спорт и отдих ще се яви продължение на реставрирания миналата година национален паметник на културата – късноантичната крепост „Дионисополис”, която пък е част от туристически маршрут. Новият комплекс се предвижда да струва около 2 млн. лв., които Община Балчик ще търси по Програмата за развитие на селските райони.
Припомняме другият мащабен проект, с който бе кандидатствано по Програмата за трансгранично сътрудничество – за подновяване настилката на крайбрежната алея, все още очаква одобрение, за да се осигурят около 5 млн. лв. НДТ


 


Сходни връзки

МАЩАБЕН СПОРТЕН КОМПЛЕКС ЩЕ ИЗГРАЖДАТ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди