изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:02 EET
БЪЛГАРСКИТЕ БОКСЬОРИ С НАЙ-МНОГО МЕДАЛИ ОТ "МЕМОРИАЛ ЕМИЛ ЖЕЧЕВ"    
СпортБългарските боксьори завършиха първи в класирането по медали от международния турнир за младежи "Мемориал Емил Жечев", който се проведе в залата на "Дианабад". Нашите спечелиха общо 11 отличия, от които 3 златни, 3 сребърни и 5 бронзови. На второ място по нации завърши отборът на Финландия с 6 медала (3, 2, 1), а трети е Казахстан с 2 златни и 1 бронзов.

Титлите за България спечелиха Боян Асенов (52 кг), Симеон Димитров (64) и Денис Гайнов (91). Със сребърни медали останаха Ивайло Йорданов (52), Иван Киселаров (81) и Алекс Кунчев (+91). Така успешно завърши първият международен турнир за младежи до 18 години "Мемориал Емил Жечев", в който участваха общо 70 състезатели от 15 страни.

България бе представена от 8 национали и 12 боксьори на различни клубове у нас. Турнирът носи името на най-високопоставения българин в световните боксови структури - акад. Емил Жечев, който почина миналото лято на 88-годишна възраст. Той беше дългогодишен председател на Европейската боксова асоциация (ЕАБА), вицепрезидент на световната (АИБА) и шеф на съдийската комисия към АИБА. Намерението на организаторите от БФБокс е турнирът да стене традиционен като всяка година да събира цвета на младите боксьори от цяла Европа.

 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИТЕ БОКСЬОРИ С НАЙ-МНОГО МЕДАЛИ ОТ "МЕМОРИАЛ ЕМИЛ ЖЕЧЕВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди