изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:22 EEST
ПРОВЕДЕ СЕ ПЪРВОТО СЪБИТИЕ ОТ КАМПАНИЯТА УСПЕШНИ „ЗАЕДНО“    
НовиниС „Ден на отворените врати“ в базата на фирма „Скитиа 1 ГТ“ ЕООД, град Генерал Тошево, Областен информационен център – Добрич, постави началото на поредицата събития, част от Националната кампания „Успешни ЗАЕДНО“.
Срещата започна с кратка презентация от страна на фирмата домакин, в лицето на г-жа Павлина Николова – управител, която представи „ПРОЕКТ BG051PO001- ESF-2302-03-13008 „Подобряване на условията на труд в „СКИТИЯ 1 ГТ” ЕООД”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. 

Фирма „Скитиа 1 ГТ“ ЕООД работи от 2001 г., с предмет на дейност производство и търговия  на електродомакински уреди и интериорен текстил. Към момента фирмата работи с някои от най-големите търговски вериги в България.
 Благодарение на реализирания проект в размер на 184 277.82 лв. /като безвъзмездна  финансова помощ/ са реализирани проектиране, доставка и монтаж на Пожароизвестителна система, проектиране, доставка и монтаж на обезопасяващи модули в металообработващите машини на предприятието. Обезопасени са 11 металообработващи машини чрез монтаж на Безконтактни електронни устройства БЕУ MS-2.
Към момента фирмата изпълнява проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 в размер на  95 462. 21 лв. Съфинансирането е в размер на  40 912.36 лв. Средствата са предвидени за закупуване на два броя механични ексцентър преси, хидравличен абкант и електромеханична гилотина.
От своя страна екипът на ОИЦ – Добрич запозна присъстващите с възможностите за европейско финансиране на бизнеса през 2016 г., включително и предвиден прием на някои от мерките по Програмата за развитие на селските райони. Представени бяха и финансови инструменти в подкрепа на бизнеса.
Маринела Георгиева, главен експерт – кординатор инженер по животновъдство към Национална служба за съвети в земеделието – офис Добрич, пък от своя страна представи в детайли подмярка 6.1. - Стартова помощ за млади земеделски производители, Тематична подпрограма за развитие на малките стопанства и Подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства”
В края на срещата фирмата домакин показа нагледно производственият процес и закупеното по проектите оборудване.  НДТ


 


Сходни връзки

ПРОВЕДЕ СЕ ПЪРВОТО СЪБИТИЕ ОТ КАМПАНИЯТА УСПЕШНИ „ЗАЕДНО“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди