изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:15 EEST
ОБЯВИХА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА „ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ“    
НовиниОбщина Добрич обявява публично обсъждане на Правилника за организацията и реда за ползване на Общинските пазари. То ще продължи до 25 април. Гражданите могат да дават мнения и предложения на адрес: dobrich@dobrich.bg.

Според докладната записка на кмета Йордан Йорданов, в Общината е постъпи Одиторски доклад, който е изготвен във връзка с извършена проверка на дейността, счетоводните документи и регистрите на Общинско предприятие „Общински пазари” при Община град Добрич, за периода от 01.01.2014г. до 30.06.2015г.. Съгласно направено заключение от одиторите, процесът по организацията и събиране на приходите от пазари и терени общинска собственост е необходимо да се оптимизира и същият да бъде регламентиран само в един нормативен акт. Към днешна дата дейността на търговците на територията на общинските пазари в град Добрич е уредена в Наредбата за търговската дейност на територията на общината, Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината, Правилник за вътрешния ред на общинските пазари на територията на Община град Добрич, утвърден от Кмета на Община град Добрич на 22.12.2010г. и Правила за събиране, внасяне и контрол на приходите от такси, извършвани от ОП „Общински пазари” при Община град Добрич.
„Считам, че е необходимо нормативните актове, които уреждат дейността на общинските пазари след анализ да се систематизират и да се създаде един нормативен акт, в който да се уредят подробно всички обществени отношения, които възникват и са свързани с дейността на общинските пазари на територията на общината“, посочва кметът. Със Заповед № 40 от 18.01.2016г. той е наредил да се сформира работна група от общински служители, която да анализира текстовете на нормативните актове и да се състави проект на нов Правилник за организацията и реда за ползване на общинските пазари на територията на общината, в който да бъдат обхванати всички обществени отношения, които са свързани с дейността на общинските пазари на територията на общината. По този начин ще се улеснят производителите и търговците, които извършват търговска дейност на територията на пазарите и няма да е необходимо да познават всички нормативни актове на общината, които са свързани с дейността им. От друга страна ще се облекчи и работата на администрацията и общинското предприятие. Комисията посети търговците на ЦКП в град Добрич и се запозна с всички искания и желания на работещите на пазара. След като приключи работа, в срок беше представен проект на нормативен акт, който до голяма степен удовлетворява всички желания на търговците.
Очаквани резултати от приемане на промените в наредбата са достигане на по–голяма яснота, коректност и публичност при взаимоотношенията между общинската администрация, служителите на ОП „Общински пазари” и земеделските производители и търговците, които извършват търговска дейност на територията на общинските пазари в град Добрич, повишаване качеството на обслужване на населението и по – добра информираност на местната общност, както и осъществяване на граждански контрол върху работата на администрацията и ОП „Общински пазари”. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЯВИХА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА „ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди