изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:10 EEST
СТИПЕНДИЯ ЗА ОБУЧЕНИЕ В САЩ СПЕЧЕЛИ НАНСИ ГЕОРГИЕВА    
НовиниСтипендия за интензивно обучение в едно от най-елитните танцови училища в САЩ спечели четирикратният световен шампион по шоу денс Нанси Георгиева от спортен клуб „Алексия“. Тя е спечелила стипендията за Чикаго, благодарение на Танцова работилница Dance it, фондация Iliev dance.

Интензивната едноседмична обучителна програма „Танцова работилница Dance It!” се проведе от 4 до 9 април в залите на Dance Station, София и приключи със заключителен спектакъл в неделя. Сред учителите, които преподаваха по време на едноседмичната програма, бяха Пола Уебър, класически балет – стил баланшин, ръководител на Катедра „Танц” в „Консерватория за музика и танц” в Университета на Мисури в Канзас Сити, Гари Абът - модерен танц, Университета на Мисури в Канзас Сити; Deeply Rooted Dance Theater, Кирстен Купър, джаз, Пасифик Нортуест Балет – Сиатъл и Westlake Dance Center – Сиатъл, Андрея Бър, хип-хоп, Go To Talent, Лос Анджелис и Петър Илиев, характерен танц, Пасифик Нортуест Балет - Сиатъл, Балет Чикаго, фондация „Танцово изкуство – Илиев“.
Програмата е плод на международно сътрудничество, което има за цел да допълни обучението по танц на младите танцьори – предимно от България, но и от цял свят, и да ги запознае с различни подход и опит.
В течение на една седмица участниците (напреднали и професионални танцьори) посещават класове в пет различни танцови стила: класически балет (стил Баланшин), модерен, джаз, хип-хоп и характерен танц. Класовете се водят от утвърдени хореографи от САЩ, които са активно действащи професионалисти, на върха на преподавателската и творческата си кариера. В продължение на една седмица те водят класове и градят репертоар, споделяйки по този начин своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение. Освен в обучителните ателиета, всеки участник се включва и в разработването на репертоар.
Целта на проекта е да даде възможност на участниците да се докоснат до нови танцови форми и техники, да се включат в творческия процес и да натрупат опит в международен обмен и междукултурна комуникация.
Пролетната „Танцова работилница“ завършва с голям финален спектакъл – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата, както и представяне на репертоар от специално поканени, известни танцови артисти.
В рамките на Работилницата се провеждат и различни танцови майсторски класове, както и публични дискусии по определени, свързани с танцовото изкуство теми, с които програмата се обогатява допълнително. Всяка година, пет или шест от най-добрите участници получават стипендии за лятно обучение в едни от най-утвърдените танцови училища и компании в САЩ.
Това ще е деветото издание на пролетната “Танцова работилница”, която се провежда от 2008-ма година насам. Досега в нея са участвали над 900 танцьора от България, Сърбия, Румъния, Гърция, Македония, Черна гора, Португалия и САЩ. Над 40 млади таланта са получили стипендии за обучение за училища като Pacific Northwest Ballet - Сиатъл, Ballet Chicago, Debbie Reynolds Dance Studios – Лос Анжелес, Syracuse University – Ню Йорк, Deeply Rooted Productions – Чикаго и др. Много от бившите стипендианти на фондацията работят към момента в танцови компании в Италия, Германия, САЩ, както и в държавни танцови институции и частни танцови формации в България. НДТ


 


Сходни връзки

СТИПЕНДИЯ ЗА ОБУЧЕНИЕ В САЩ СПЕЧЕЛИ НАНСИ ГЕОРГИЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди