изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:59 EEST
Започнаха изборите в Сирия    
По светаЗапочна гласуването за нов парламент в Сирия в 7000 избирателни участъка. Изборните секции отвориха врати в 7 ч. местно време. Вотът ще продължи до 19 ч. местно време. Изборите за парламент се състоят на територията на 13 от 15 провинции, съобщава ТАСС.

Изключение правят Ракка и Идлиб, които са под контрола на организацията "Ислямска държава" и на сирийския клон на Ал Каида – Джебхат ан Нусра.

Изборите са на многопартийна основа в съответствие с конституцията на Сирия, утвърдена на референдум на 26 февруари 2012 г.

Парламентът или така нареченият Народен съвет се състои от 250 депутати, които се избират чрез преки и тайни избори за 4 години. Има квоти за представители на работническата класа и за селяните. За тази категория кандидати са запазени 127 места в парламента.

Вотът се провежда в момент, в който в Женева започва пореден кръг от преговори между отделните фракции и етноси в Сирия, които се очаква да продължат десетина дни.

Опозицията и западните страни смятат, че изборите са незаконни.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Започнаха изборите в Сирия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди