изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:18 EEST
ТЕРВЕЛ ГОТВИ ПРОЕКТИ ЗА РЕМОНТ НА ПЪТИЩА ПО ПРСР    
НовиниПроекти предложения за ремонт на пътища, с които да се кандидатства по Програмата за развитие на селските райони, подготвя Община Тервел.
Изготвен е технически проект за рехабилитация на пътната настилка на пътя Жегларци-Бенковски. Тя е с дължина 5 километра и свързва Община Тервел с Община Добричка. Допълнително пътният участък осигурява връзка с третокласен път, който свързва Община Тервел с Област Шумен. Освен инвестициите в пътната настилка, които са наложителни, проектът предвижда създаване на подземна инфраструктура, в която да се поместят кабелни съоръжения за широколентов интернет.

Пътят е с много добри комуникационни характеристики и се ползва ежедневно за превоз на работници, пътници и товари между двете общини. В селата Жегларци и Бенковски има малки производства, като например мандрата в Жегларци. Проектът е подготвен за съгласуване с контролни органи и изготвяне на доклад за съответствие. Последната фаза преди кандидатстването е издаването на разрешение за строеж.
    След дни пък ще се отворят офертите на дружества, които желаят да проектират рехабилитацията на пътя Безмер-Гуслар-Граница с област Силистра. През миналия програмен период Община Тервел възстанови участъка Тервел-Безмер с дължина 5,8 км. Проектът сега обхваща два участъка с обща дължина от 7,97 км. В случай, че бъде одобрен за финансиране, жителите на Община Тервел ще имат по-пряк достъп до второкласния път Добрич-Силистра през Карапелит. За този път също се предвижда рехабилитация на асфалтовата настилка, осигуряване на подземна инфраструктура за кабелни трасета за пренос на данни и възстановяване на пътните принадлежности. НДТ
 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛ ГОТВИ ПРОЕКТИ ЗА РЕМОНТ НА ПЪТИЩА ПО ПРСР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди