изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:34 EEST
ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН ИЛИ... САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ: САЩ разкритикуваха България за ромския проблем    
По света

Маргинализацията на ромското малцинство и обществената нетърпимост към него продължава да бъде основният проблем в областта на човешките права в България. Това се посочва в частта за България в ежегодния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права по света.



Ромският казус достигна и до съда в Страсбург, след като през миналата година държавата разруши няколко незаконни къщи в село Гърмен. Продължаващото влошаване на медийната среда и нарастването на корпоративната и политическа зависимост на средствата за масова информация също са проблематични.

Корупцията продължи да пречи на способностите на правителството и да подкопава доверието на обществото и на бизнеса в съдебната система и други правителствени институции, се отбелязва в доклада.

Сред другите проблеми в областта на правата на човека е отношението към бежанците и в частност убийството на афганистански имигрант от български граничен полицай близо до границата с Турция на 15 октомври.

Също така лошите условия в затворите и местата за задържане, полицейското насилие и дългите забавяния в работата на съдебната система.

Има съобщения за религиозна дискриминация и тормоз в България, пише в доклада американското външно министерство. Като пример са дадени антимюсюлмански демонстрации.

Докладът отчита още слабости в процеса на интеграция на бежанците в България и политиките в тази област, изборни измами, насилие на полова основа и дискриминация срещу жените, насилие срещу деца, увеличаване на проявите на антисемитизъм в интернет, трафик на хора, дискриминация срещу хората с увреждания, етническите малцинства и хората с нетрадиционна сексуална ориентация и тези, заразени с вируса на СПИН.

Има освен това има данни за детски труд и дискриминация срещу представители на малцинствата при наемането на работа, посочва Държавният департамент на САЩ.

В докладът се посочва, че българското правителство е предприело стъпки за преследване и наказване на служители на силите за сигурност и други ведомства, които са извършили злоупотреби. Тези действия обаче са недостатъчни и безнаказаността е проблем, се подчертава в документа.  http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН ИЛИ... САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ: САЩ разкритикуваха България за ромския проблем | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН ИЛИ... САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ: САЩ разкритикуваха България за ромския проблем
Автор: Anonymous да 2016-04-14 @ 11:20 EEST
Ние сме член на Европейския съюз, на НАТО  и ,като такива получаваме приятелски критики посочващи на нашите управляващи къде  е  слаба политическата воля за промени...Лично аз обаче си мисля,че точно тези,които като приятели ни критикуват и посочват грешките на управляващите ни и законотворческите ни партии биха доказали на всички ни,че наистина са наши приятели,ако приемат при тях (в тяхната страна)  една договорена бройка от този етнос и го интегрират в обществото и след това същите  ги върнат обратно у нас и станат пример за подражание,а и "учители" на останалите тук  как да се интегрират и  в обществото и така самите те  да спомогнат за намаляне до минимум на безработицата; на кражбите; на  пиянските свади и побоища; на  проституцията  дори на деца , безнаказност и т.н. и т.н..

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди