изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:52 EET
Вашингтон колабира: Саудитска Арабия заплаши да продаде $750 млрд активи в САЩ    
По света Саудитска Арабия заплашва администрацията на президента на САЩ Барак Обама, че ще разпродаде американските си активи на стойност 750 милиарда долара. Представители на американските спецслужби вече са предупредили законодатели и администрацията на Белия дом за очаквани катастрофални последици.

Рияд се опитва да накара Обама да не допуска Конгресът на САЩ да одобри законопроект, който ще позволи саудитското правителство да бъде съдено в американски съдилища по обвинения в съпричастност към терористичните нападения от 11 септември 2001 година, съобщи снощи телевизия Си Ен Ен, цитирана от БТА.

Според информация на телевизията представители на Пентагона и на Държавния департамент конфиденциално са се срещали с американски законодатели, като са ги предупредили за тежките икономически и финансови последици от подобен законопроект.

Ако този документ бъде приет, това ще даде възможност за изземане на саудитски банкови сметки и други активи, намиращи се на територията на САЩ.

По тази причина Рияд планира, ако се появи реална заплаха, просто да разпродаде активите си, които включват и държавни облигации на САЩ.

Администрацията на Обама е разбрала за тези намерения от външния министър на Саудитска Арабия Адел ал Джубейр при посещението му миналия месец във Вашингтон. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Вашингтон колабира: Саудитска Арабия заплаши да продаде $750 млрд активи в САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди