изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:09 EEST
НОВА СПОРТНА ПРОГРАМА ОБХВАЩА ДЕЦАТА ОЩЕ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА    
СпортНад 350 деца от детските градини в Добрич вече тренират футбол. Ще бъдат изградени спортни площадки

Община Добрич, ФК „Добруджа“ и ДФК „Звездичка“ представиха проект за развитие на футбол от най-ранна детска възраст. Заниманията ще се водят в самите учебни заведения от треньори от Добрич. Тренировките са два пъти седмично и са съобразени с възрастта и заетостта на децата в детските градини и училищата. Малките футболисти ще започнат да изучават футболната азбука от малки и ще бъдат наблюдавани от специалисти от футболен клуб „Добруджа“. Децата, които показват старание и постоянство ще преминават в редиците на професионалния клуб.
Идеята на проекта е да запалим децата да спортуват, масовият спорт е най-важният от него ще се извлече и качество за ФК „Добруджа“.
Два пъти в годината двата клуба, съвместно с Община Добрич ще организират турнири, като издания на „Мини шампионска лига“, както за децата от детските градини, така и за учениците. Те ще бъдат изпълнени с много награди, изненади за малките играчи и много забавления.
Община Добрич, ФК „Добруджа“ и ДФК „Звездичка“ осъзнаваме колко е важно децата да спортуват, осъзнаваме, че трябва да се подобрят и условията за спорт в учебните заведения. Затова съвместно ще насочим усилия в тяхното подобряване, заявиха инициаторите. 
Децата, които тренират в детските градини, ще продължат със занимания и в училищата, съобщи Петър Алексиев – изпълнителен директор на ДФК „Звездичка“. По този начин треньорите на ФК „Добруджа“ ще имат пряк поглед  върху това, какви деца се подготвят и няма да има опасност да се „изтърват“ обещаващи бъдещи футболисти.
Родителите също ще са доволни, тъй като децата им ще спортуват, а от масовостта се очаква да дойде и качеството.
Светослав Петров – изпълнителен директор на ФК „Добруджа“ сподели, че е щастлив от това сътрудничество. „Звездичка“ работи изключително успешно. „Най-важното е да се създадат условия децата да спортуват“, сподели той.
„Досега нямахме поглед върху подрастващите и по една или друга причина тези деца не са дошли на стадион „Дружба“.Поради това и отчитаме недостатъчно качество във всеки един от наборите. Сега няма да изпускаме деца които имат потенциал“, допълни Петров.
Програмата се прилага вече пет години успешно в общините от област Бургас, както и в други градове от страната, като Враца, Търговище.
Стартирала е в Добрич от началото на април и до момента са се записали 350 деца от 10 детски градини. Дори има записали се цели групи – момичета и момчета. Предстои да бъдат обхванати и останалите детски заведения. Таксата за момченца е  16 лева за цял месец или 8 лева – за половин. За момиченцата с цел стимулиране на женския футбол – таксата е наполовина – 8 и 4 лева. Преференции има за деца сираци и полусираци, за две деца от едно семейство и т.н.
Тренировките се водят от Венцислав Желев, Николай Радомиров, Недко Ангелов и Станислав Димитров.
Програмата предвижда да се изградят и спортни площадки в дворовете на детските градини в Добрич. Предстои да се уточни коя ще е първата. Сред спонсорите е „Клас Олио“. Представителят на компанията Георги Веселинов сподели, че подкрепят вижданията на кмета Йордан Йорданов  за развитие на детско-юношеския спорт в града. Той се надява и други фирми да се включат в инициативата. Стана ясно, че в Бургас са изградени 14 такива площадки, като размерите им са съобразени с терените, с които дворовете на детските градини разполагат.
Програмата, по която се извършват тренировките, е съгласувана с БФС. При нея децата приемат тренировките като игра. Доброто е, че когато  децата започнат от първи клас профилиран тренировъчен процес те ще са по-добре подготвени.
За пет години отборът на ДФК „Звездичка“ е пет пъти международен шампион, почерта Петър Алексиев. НДТ
 


Сходни връзки

НОВА СПОРТНА ПРОГРАМА ОБХВАЩА ДЕЦАТА ОЩЕ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди