изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:20 EEST
ЛОВДЖИЯ УБИ ДВЕ ДОМАШНИ КУЧЕТА В СЕЛСКИ ДВОР В ЧЕРНА    
НовиниЧитател на ndtnews.hopto.org информира, че ловджията Йордан Иванов от Черна е убил с ловната си пушка две домашни кучета в двора на Иван Жечев от същото село. Според сигнала кучетата са от породата каракачанка и са на овчар.
Случаят е от миналата неделя /10 март/ по обяд. От селото очакват намесата на полицията и прокуратурата.

Запознати разказаха за НДТ, че каракачанките са били застреляни от ловеца, с него били племенникът му и негов приятел. Убийството било видяно от съсед, стопанинът в този момент отсъствал. След като били застреляни кучетата били дърпани до местността „Кулака” край Черна, следите след това били видени и от други хора от селото.
Иван Жечев имал около 30-40 овце, двете каракачанки ги охранявали.
Не се знае дали някой ги е убил или са изчезнали, каза за НДТ кметът на село Черна Иван Марев. По думите му трупове не са открити. Кметът разказа, че от година и половина имал оплаквания от съселяните си, че кучетата скачат на възрастни и деца. Той няколко пъти подавал сигнали в общината. Кучетата не бяха вързани, скачаха на хора особено през зимата, когато са гладни, каза още Марев.
От полицията казаха за НДТ, че сигнал за убити кучета в село Черна не е подаван във Второ РУ на МВР.
Районният прокурор Петко Тухчиев потвърди, че по случая не се работи от Второ РУ, няма подаден сигнал и в прокуратурата. Той увери, че, ако официален сигнал  -  потърпевш, свидетел или от кмета на селото, бъде подаден до държавното обвинение, ще бъде извършено разследване на случая.


 


Сходни връзки

ЛОВДЖИЯ УБИ ДВЕ ДОМАШНИ КУЧЕТА В СЕЛСКИ ДВОР В ЧЕРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди