изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:21 EEST
ИЗВЪНРЕДЕН ОБЛАСТЕН КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО ЖИВОТНОВЪДСТВО    
ЗемеделиеВ цялата страна ще се проведат обучения на млекопроизводители и извънредни областни консултативни съвети по животновъдство. Събитията стартират от 18 до 27 април 2016 г. и обхващат 27-те области.

В област Добрич то ще е на 26 април в Добруджанския земеделски институт от 14 до 17 часа на Инициативата има за цел повишаване информираността и практическите познания на фермерите в областта на ветеринарномедицинските изисквания към млечните ферми, хранене на животните, хуманно отношение, хигиена на добив, възможности за преработка и директни доставки на мляко и млечни продукти до крайния  потребител. На срещите ще бъде представен Планът за действие на България за укрепване на схемата за тестване на качеството на суровото краве мляко.
Заседанията на консултативните съвети ще се проведат след обученията с единствена точка в дневния ред запознаване със заболяването Заразен Нодуларен Дерматит. Стопаните ще получат информация, както за сиптоматиката, така и за мерките, които да предприемат.
Инициативата е под егидата на Министерство на земеделието и храните, съвместно с Национална служба за съвети в земеделието, Селскостопанска академия, Българска агенция по безопасност на храните и научни кадри от Тракийски университет, гр. Стара Загора.
На мероприятията ще присъстват представители на асоциации и организации на млекопроизводителите, които ще представят различните дейности в подкрепа на преодоляването на трудностите в млечния сектор и повишаване на качеството на суровото мляко. НДТ
 


Сходни връзки

ИЗВЪНРЕДЕН ОБЛАСТЕН КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО ЖИВОТНОВЪДСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди