изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:29 EEST
ПРЕДСТАВЯТ ПЪРВИЯ РОМАН НА МИЛЕНА ГАРТЛИ    
КултураОбщина Добрич и регионална библиотека "Дора Габе" организират представяне на първия роман на Милена Гартли „Ключарят”. Събитието ще се състои днес от 17 часа във фоайето на библиотеката, входът е свободен. 

"Ключарят" е фантастично пътешествие в света на големите. Нетрадиционен, фантастичен и забавен начин да покажете на детето си (или просто да се замислите) как е устроен съвременният свят. Модерен прочит на моралните ценности. Всичко това, вплетено в приятен сюжет на детско-юношески разказ за самочувствието и смисъла на общуването. Поднесено с много чувство за хумор и приятни аналогии.
Книгата е предназначена за хора с прогресивно мислене и устойчиви идеали. Подходяща е за деца и родители, както и за съвместно четене.
Милена Гартли е родена съм в Добрич. Завършва като инженер-химик в Москва, след това, със завръщания в България, живее и работи в Лондон и Скопие. „Вкъщи“ вече би могло да бъде навсякъде по света, за съвсем кратко време, споделя авторката. Тя пътува много. Навсякъде работата й я среща с много и различни хора, участва или става свидетел на събития и случки, които я вълнуват дълбоко. Поради естеството на работата си често се замисля по въпроси, свързани с тях. "Може ли един човек да решава и да влияе на събития, засягащи много хора, и в същото време да разпределя почти безконтролно ресурси? Какво, ако този човек е некомпетентен или безсъвестен, но всички го харесват на емоционално ниво и е удобен за всички?. Виждала съм как посредствеността блести, тогава тя наистина ли е недостатък? Какво да изберем, ако доброто и злото изглеждат еднакво добре на външен вид? Трябва ли винаги да назоваваме нещата с истинските им имена или политическата коректност /деликатността/ мисълта за личните последствия трябва да са меродавни?", пита се Милена Гартли. Тя се опитва да осмисли всичко това и смята, че е далеч от отговорите на тези въпроси. Все пак, убедена е, че личният избор и отговорността – готовността една личност да поеме последствията, каквито и да са те, от своя избор – са в основата на всички взаимоотношения, независимо от мащаба им. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВЯТ ПЪРВИЯ РОМАН НА МИЛЕНА ГАРТЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди