изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:28 EEST
ТРЕТОКЛАСНИЦИ СЕ ЗАПОЗНАХА С КНИГИТЕ НА РОАЛД ДАЛ    
КултураКато част от Похода на книгите, по повод 100-годишнината от рождението на английския писател Роалд Дал, гости на регионална библиотека „Дора Габе” бяха ученици от III б и III в клас при ОУ „Христо Ботев” с класни ръководители Красимира Атанасова и Татяна Николаева, и учениците от III б клас при ОУ „Ст. Караджа” с класен ръководител Тодорка Коева.


Третокласниците научиха много факти от биографията на Роалд Дал, слушаха разказ за музея, построен в негова чест в града, където е живял – Грейт Мисенден, Англия, и какво предлага той за посетителите си. Децата се запознаха с част от изключителните персонажи, които те карат да им симпатизираш – Джордж от „Невероятното лекарство на Джордж”, г-н и г-жа Тъпашки от „Семейство Тъпашки”, г-н Хопи, Алфи, госпожа Силвър от „Костенурке, костенурке” и др.
Учениците разказаха сюжета на любима своя книга от автора – „Жирафът, пеликанът и аз” и „Огромният крокодил”. Децата научиха рецепта за приготвяне на вкусно смути, вдъхновена от „Джеймс и гигантската праскова” и заедно с библиотекарите решиха тест „Кой от героите на Роалд Дал си ти?”.
Третокласниците се регистрираха като читатели и си заеха за дома книги от Роалд Дал. НДТ
 


Сходни връзки

ТРЕТОКЛАСНИЦИ СЕ ЗАПОЗНАХА С КНИГИТЕ НА РОАЛД ДАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди