изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:43 EEST
ТЕРВЕЛ ЩЕ КАНДИДАТСТВА ЗА РЕМОНТ НА ПЕШЕХОДНИТЕ ЗОНИ В ЦЕНТЪРА    
НовиниЗа основен ремонт на пешеходните зони в центъра на града ще кандидатства Община Тервел по Програмата за развитие на селските райони. Условно центърът на Тервел, който има впечатляващата площ от почти 30 000 кв. м, при това с не особено големи зелени площи в посоченото количество, бе разделен на три нива. Първото ниво е пешеходната зона, която започва от читалището и завършва със Старият дъб.

Второто ниво е това с двата фонтана, а третото - пешеходната зона, която започва от сградата на горското стопанство и свършва до паркинга след паметника на Хан Тервел. Изготвя се технически проект за ниво 1 и ниво 3. Центърът на Тервел е построен в този си вид в началото на 80-е години. На места вече има пропадания на плочника и на канализационните шахти, някои плочи са начупени, а клоцовете са се деформирали. Това нарушава естетичния вид на иначе хубавия и зелен център. Целта на общинското ръководство е да подмени изцяло плочниците, като преди това се постигне плътност на земната основа, която да не позволява пропадания. Техническото задание изисква да бъдат предложени проектни решения, които да гарантират влагане на дебели и с висока износоусточивост паважни елементи. Специално внимание е отделено за изисквания към строителите, така че да се гарантира безопасността на вековното дърво Старият дъб. За целта в проектантския екип е включен еколог. От проектантите се изисква да предложат ефектно осветление за паметника на Хан Тервел и ново оформление за плочника пред "Стария съвет", както и видеонаблюдение.
Друга проектна разработка на общината цели да се разшири поддържаната част на градския парк в Тервел като се обособят допълнителни зони за отдих и спорт. Сега паркът  е с добре поддържани централни алеи, около които са поставени уреди за игра на деца, спорт и почивка, но в празничните и почивни дни поддържаната част на парка се оказва тясна за всички желаещи да отдъхват сред зеленината на "гората". Предвижда се да се почистят и върнат към състоянието си от преди няколко десетилетия още две зони на парка - около мостчето и двора на ЦДГ №3 и в пространството срещу казиното.
Подготвен е и проект за монтиране на съоръжения за игра и спорт в парк, разположен зад новата читалищна сграда в село Зърнево. Друга разработка е за парка на село Безмер. НДТ

 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛ ЩЕ КАНДИДАТСТВА ЗА РЕМОНТ НА ПЕШЕХОДНИТЕ ЗОНИ В ЦЕНТЪРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди