изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:31 EEST
ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ТОШЕВЦИ ЗАРАДИ НЕЛЕГАЛНИТЕ МИГРАНТИ    
Ред и сигурностОбръщение към гражданите на община Генерал Тошево от главна дирекция "Гранична полиция" към МВР във връзка с нелегалните мигранти и публикувано на сайта на общината.


В него се отправя апел за действия при евентуално забелязване на отделни лица или компактни групи, за които имат подозрение, че отговарят на профила на незаконно преминали или опитващи се да преминат държавната граница на Република България. В обръщението се посочва, че гражданите незабавно трябва да уведомят местните гранични или полицейски органи чрез телефоните за връзка: 05731/39-75 – Гранично полицейско управление – град Генерал Тошево, или единен телефонен номер 112. Трябва да посочат мястото, на което лицата са забелязани, евентуалния им брой и състав на групата; времето на забелязване, посока на придвижване, евентуално наличие в района на транспортни средства или присъствие на лица – български граждани, чието присъствие в района е необичайно. Те трябва да проследят от дистанция движението на групата и периодично подават информация на органите на МВР, да посочат всяка друга информация, която преценят за важна по отношение на конкретния случай.
От Гранична полиция обръщат внимание, че предприемането на действия по физическото задържане на лица, прилагане на насилствени действия спрямо тях или други действия в противовес с правата на човека и закона, могат да бъдат третирани като извършване на административно нарушение или престъпление, във връзка с което извършителите на подобни деяния подлежат на наказателно преследване в съответствие с действащото българско законодателство.
Същевременно се очаква всички граждани, пребиваващи в граничната зона, да приемат с разбиране извършваните спрямо тях проверки от полицейските органи за установяване причините за пребиваването им в района.
От Гранична полиция напомнят, че пребиваването в граничната ивица (до 300 метра от линията на държавната граница) под какъвто и да е предлог следва предварително да се съгласува с директора на съответната регионална дирекция “Гранична полиция” чрез началниците на съответните структури, обслужващи района. НДТ


 


Сходни връзки

ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ТОШЕВЦИ ЗАРАДИ НЕЛЕГАЛНИТЕ МИГРАНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди