изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:50 EEST
ПАНОРАМА НА СРЕДНИТЕ УЧИЛИЩА СЕ ПРОВЕДЕ В ДОБРИЧ    
ОбразованиеПанорама на средните училища от Добрич за учебната 2016/ 2017 година се проведе вчера в общински младежки център "Захари Стоянов".


Изложението продължи от 9 до 17 часа, в него се представиха всички 17 училища в Добрич, имащи прием след 7 и 8 клас. Акцент на тазгодишната проява бе среща на училищата с бизнеса. Идеята на инициативата бе учениците на място да се запознаят с реалния бизнес.
„Важно е да обединим усилията на Община и бизнес, за да задържим младите хора в Добрич“, каза при откриването на панорамата кметът Йордан Йорданов. "Избирайте умно, правете разумни решения. Надявам се един ден да работите за нашия град. Правете това, което искате от душа, а не това, което ви карат. Това е изключително важно", каза градоначалникът. Той благодари на всички училища, че присъстват на панорамата и че така учениците ще се запознаят с програмите им, което ще им даде възможност да вземат важното за тях решение.
Учениците, които са в седми и осми клас, имат възможността да се информират за специалностите в различните училища, сроковете за кандидатстване, могат да си изберат професията, която ще работят, каза пред журналисти Радослава Милушева - главен експерт "Организация и контрол на училищното и предучилищно образование".  Тя обясни, че целта на срещата с бизнес средите е реализирани вече специалисти да разкажат на децата какви са тънкостите на професиите, техните трудности и всичко, което ги интересува за тяхното бъдеще.
План-приемът в общинските училища на Добрич след завършен 7 клас предвижда реализацията на 13 паралелки с 338 ученици. След завършен 8 клас прием ще се осъществява в две паралелки на общински училища. В професионалните училища след 7 клас план–приемът предвижда сформирането на 10 паралелки с 260 ученици и след 8 клас - 13 паралелки с 338 ученици. През 2016 г. завършващите 7 клас са 630, а 8 клас - 187. Данните показват, че броят на учениците е много по-малък от обявените места. НДТ


 


Сходни връзки

ПАНОРАМА НА СРЕДНИТЕ УЧИЛИЩА СЕ ПРОВЕДЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди