изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:45 EEST
Производител на мебели от Добрич спечели голямата награда на “Българска мебел на годината”    
НовиниПроизводител на мебели от Добрич спечели голямата награда на “Българска мебел на годината”, съобщи БНТ.


В шестото издание на конкурса се включиха 13 фирми от цялата страна.
Иновативност, практичност и комфорт. Това са само част от плюсовете на българските мебели. С всяка година компаниите израстват, а произведените продукти са на европейско ниво, споделят експертите. Четири фирми бяха отличени на тазгодишния конкурс за българска мебел. Една от наградите връчи директорът на „БНТ Свят и региони“ Екатерина Генова.
Екатерина Генова: “От една година БНТ2 и кампанията “Купувам българско”, която ние развиваме, е партньор с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост и благодарение на това наше партньорство много репортажи за производителите на мебели в България се появиха в новините на БНТ2.”
Трета награда получи Константин Ачков, който от 10 години се занимава активно с дизайн на мебели. Специализира се в изработването на т.нар “flat pack” мебели. С работата си успява да привлече вниманието на клиенти дори от Китай.
Константин Ачков: “Това са мебели, които образно казано са в разглобен вид и могат да се поберат в един малък пакет – куфар картонен с дръжка, в случая и да бъдат сглобени много лесно с една схема без никакви лепила, пирони.”
Производител на мебели от Хасково също беше отличен с трето място. За Яна Иванова получената награда носи особено вълнение.
Яна Иванова: “Имахме производствена авария, по-скоро пожар, който унищожи голяма част от сградата.
Те успяват да възстановят производствената база. Въпреки трудностите създават нова колекция мебели, която представят на форума.
С една точка преднина – второто място спечели фирма от София. Тя изработва мебелите си в Кюстендил.
Ирена Петрова: “Идеята беше да можем да представим продукт, който е изцяло българско творение – като производство и най-вече като български дизайн.”
Голямата награда отиде в ръцете на производител от Добрич.
Пламена Господинова: “Ние сме на пазара от 25 години, като последните 15 години сме ориентирани изцяло към външния пазар. – За кои страни изнасяте? – Основно изнасяме за скандинавските държави, страните като Дания. Работим и на европейския пазар – Германия, Холандия, Франция.”
Посетителите на форума също могат да гласуват за участващите в конкурса експонати. А петима от тях ще спечелят и ваучери за мебели.
 


Сходни връзки

Производител на мебели от Добрич спечели голямата награда на “Българска мебел на годината” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди