изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:54 EEST
Миков забърка скандал: Скара БСП с партията на Путин    
Политика Визитата на делегацията на БСП в Москва е на път да предизвика скандал, вместо, както се очакваше, предконгресно да „закачи руска брошка“ на ревера на лидера Михаил Миков. Председателят на столетницата у нас води делегация на конгреса на партия „Справедлива Русия“.Очаква се двете партии да подпишат и споразумение за двустранно сътрудничество, съобщава "Епицентър". И точно тук „е заровено кучето“.

БСП вече има договор за сътрудничество с друга руска партия – при това с най-голямата, партията на президента Владимир Путин „Единна Русия“. Той е подписан преди 15-ина години, още в началото на мандата на Сергей Станишев като председател на БСП. Оттогава до днес делегация на социалистите винаги е посещавала конгресите на най-голямата руска партия. Често визитите са водени от лидера на БСП. Станишев отиде на форум на „Единна Русия“ дори през 2009 г., когато е премиер.

„Глупаво е да подписваш договори за сътрудничество с две партии в една държава. Още по-глупаво е да обиждаш най-голямата партия“, разсъждават соцдепутати. Партията на Путин не поддържала постоянни връзки с много чужди организации. Постоянни били контактите ѝ с партии като Китайската комунистическа партия и Републиканската партия в САЩ. Нашата БСП успяла да влезе в тази компания, но сега мястото ѝ там щяло да изстине.

„Справедлива Русия“ се смята за социалдемократическа партия, наблюдател е в Социалистическия интернационал, но в Русия е с четвъртата по големина фракция в Думата. И сигурно затова се радва на интерес само от страна на скандинавски социалдемократически партии и то не на най-високо ниво.

Освен това отношенията на „Справедлива Русия“ и „Единна Русия“ били сложни. „Бяха в близки отношение, лидерът им Сергей Миронов беше шеф на горната камара в Думата, но направи гаф и сега са в дълбока опозиция",описват ситуацията червените и допълват, че двете партии не си говорят.

Поредният предконгресен гаф на Миков станал случайно, макар че е плод на дълбоко недоглеждане и незачитане на дипломатическите правила. Според запознати, председателят на БСП и неговите сътрудници късно са се сетили да уредят визита в Москва при Путиновата „Единна Русия“. А имали нужда от „руска подкрепа“ в навечерието на 49-ия конгрес, който е на 7 и 8 май.

„Единна Русия“ са тежки гемии, при тях среща не става от днес за утре, докато „Справедлива Русия“ са лека кавалерия и при тях не е проблем визитата да стане в последния момент”, обяснява тънкостите соцдепутат. Миков обяви официално, че отива в Москва на конгреса на "Справедлива Русия" само преди десетина дни.

В червеното ръководство предричат какви тежки последици ще има гафът му за партията. „Ние отиваме при опозицията, от която нищо не зависи, те са в абсолютно глуха линия. Но сега от управляващата „Единна Русия“ ще ни ритнат, защото те са най-голямата партия и Путин няма да прости "измяната" ни. Но така е, с дипломация от Кула дотам се стига", гневят се червените. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Миков забърка скандал: Скара БСП с партията на Путин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди