изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:41 EEST
НОВИ ПОСТИЖЕНИЯ НА ВЪЗПИТАНИЦИ НА ХГ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"    
ОбразованиеПоредни постижения завоюваха възпитаници и преподаватели на хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" в различни прояви. В периода 10-16 април в Плоещ, Румъния, учителите Снежина Чамурлийска, Тодорка Симеонова и Сашо Карабельов взеха активно участие в международната работна среща по единия от четирите ни европейски проекта по Програма „Еразъм+“ - „Обучение чрез анимация“, като представиха успешно не само училището, но и града, региона и родината ни.

На 15 април във Варна отборът по волейбол на хуманитарна гимназия (девойки VIII - X клас) с ръководители Даниела Петкова и Димитър Христов преодоляха благополучно конкуренцията на първенците на Варна и Шумен на зоналната надпревара и ще представляват региона на предстоящия републикански турнир през май в Етрополе.
В периода 15-17 април в Казанлък на националния фестивал „Географиада“ представителният ученически тим „Хегемон“ в състав Владислава Кирилова от VII б клас, Снежана Стоянова от VIII а клас, Александър Тодоров от X а клас и Мариян Станев от XI а клас с ръководители Красимира Демирева и Станислав Полименов завоюва престижното второ място в съревнование с още 38 отбора на едни от най-авторитетните училища от цялата страна (в първата „десятка“ са екипи от възпитаници на езикови, природо-математически, хуманитарни гимназии и средни общообразователни училища от София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Враца и Разград). В оспорваната индивидуална надпревара Снежана Стоянова от VIII а клас беше отличена с трето място сред всичките над 150 участвали ученици.
От понеделник до 22 април учениците Божидара Иванова и Стоян Паскалев от Х а клас, Георги Брайков от ХI а клас, както и Венета Иванова, Веселина Василева, Мартин Станчев и Таня Георгиева от XII а клас с ръководители  Мариета Василева и Саша Василева са в Гданск, Полша, за участие в международната работна среща по друг от четирите европейски проекта на хуманитарна гимназия по програма „Еразъм+“ - „Спортът не е само футбол“. НДТ


 


Сходни връзки

НОВИ ПОСТИЖЕНИЯ НА ВЪЗПИТАНИЦИ НА ХГ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди