изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:46 EEST
МАНЧЕВ ДА СИ, ШАМПИОН ДА СИ!    
СпортДвамата братя имат само седем години разлика, но поставят основите на една успешна волейболна династия

Сезон 2015/16 определено е силен и успешен за фамилията Манчеви, що се отнася до волейбола. Първо шампион на България стана по-големият брат, Георги Манчев, който бе в основата на добрите игри на Добруджа 07 (Добрич) и на историческите златни медали в Суперлигата, съобщава bgvolleyball.com.
Няколко седмици по-късно със златото се окичи и по-малкият брат, Николай Манчев, който през този сезон избра да защитава цветовете на Марек Юнион-Ивкони (Дупница). Ники Манчев стана шампион на България в първенството за юноши старша възраст, финалната част на което се проведе в Дупница.



И Георги, и Николай са разпределители, като разликата им е седем години. И ако отсъствието на Георги Манчев от групата на националния отбор за силния турнир "Хуберт Вагнер" в Полша е съмнително, то плеймейкърът със сигурност трябва да бъде в състава на България за Световната лига или за Европейската лига. Иначе ще си е скандално. И няма как да не е, след като Георги изигра феноменални мачове във финалната серия срещу ВК Монтана (Монтана), особено тези в Добрич, когато буквално скри топката на ошашавените си съперници и ако имаше признание за MVP, то това щеше да бъде именно за него.
Индивидуални награди имаше след края на финалния турнир при юношите, като Николай Манчев получи своя - за Най-добър разпределител на финалния турнир. Колкото до националния отбор, Ники е основна част от юношеския тим, който при младшата през миналата година завърши на шесто място на европейско и на 12-то на световно и спечели сребърните медали от младежката олимпиада в Тбилиси, Грузия. През тази година Николай Манчев и съотборниците му в националния вече ще се състезават при старшата възраст, като са домакини на Европейското първенство във Варна и Пловдив през септември.
Едно е ясно, във фамилията Манчеви волейболът е традиция, а Георги и Николай показаха, че титлата шампион им приляга напълно. А това е, може би, само началото на една успешна династия.


 


Сходни връзки

МАНЧЕВ ДА СИ, ШАМПИОН ДА СИ! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.52 секунди