изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:40 EEST
Свършват местата в мюсюлманската част на гробището    
НовиниСлед като местната власт намери решение на проблема с разширението на християнската част на гробището в Добрич, сега проблем се очертава с мюсюлманската.




Там има свободни около 30 места, които, според Георгиев, ще стигнат за около 2-3 месеца. Освен това, там не може да се разчита на изоставени гробове, за които не е плащана такса, тъй като мюсюлманската религия не позволява полагане в стар гроб, поясни Светлин Георгиев – управител на „Обреден дом”. Той допълни, че общинската администрация вече води разговори за разширяване и на тази част от парка.
Георгиев съобщи, че в петък са извършени първите 4 погребения в новозакупения парцел в християнската част на гробищния парк.
Купеният неотдавна от Общината парцел е с площ от около 3 декара и се очаква да стигне за около година-година и половина, след което отново ще трябва да се търси възможност за разширение на парка.
Проблемът с изчерпването на местата в гробищата в Добрич е поставен от управителя на „Обреден дом” още през 2012 г., когато има и решение на Общинския съвет, но конкретни действия така и не са предприети. Веднага след встъпването в длъжност на новия кмет Йордан Йорданов и екипа му, той е алармирал за проблема, като резултатът бе преговори със собственици на земи в съседство и сключване на договор след одобрение от Общинския съвет.
Поради недостига на места, последно са извършвани погребения и в района на храм, където има идея да се изградят урнови стени. Част от парцела обаче остава свободен и при възможност и осигурено финансиране, такива ще могат да се издигнат.
 


Сходни връзки

Свършват местата в мюсюлманската част на гробището | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди