изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:40 EEST
Отличия на национални и международни олимпиади по английски език за учениците от СОУ „Димитър Талев”    
НовиниС поредица от впечатляващи постижения по английски език се окичиха учениците от СОУ „Димитър Талев”. 


Джансу Исмаил Джемайдин от IV “а” клас и Боряна Ивелинова Иванова от IV “в” клас извоюваха първо място на Националното състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Те се състезаваха с 66 деца на своята възраст от общообразователни и частни училища и езикови школи. Четвъртокласничките и учителят, чиято заслуга са тези резултати - Даринка Андонова, бяха наградени на Кеймбридж деня – десетата юбилейна национална конференция за преподаватели по английски език, който се проведе на 23 април 2016 г. Конференцията събра над 1000 участника, а специален гост на събитието беше зам.-министъра на образованието Деян Стаматов.
Николай Пламенов Тинев, ученик от VIII „а“ клас с интензивно изучаване на английски език, зае шесто място на Националния кръг на олимпиадата по английски език, която бе проведена в град Габрово през март тази година. Гимназистът, подготвен от г-жа Татяна Василева, извоюва призово място сред участниците от Добрич.
Йоанна Иванова Василева, ученичка в XI “a” клас, e първият представител на СОУ „Димитър Талев”, който участва в международния кръг на състезанието HIPPO. На първият етап единадесетокласничката се класира на второ място сред връстниците си от България и си спечени правото да участва в интернационалната надпревара. Йоанна показа отлични умения и знания и на втория кръг се нареди на пета позиция сред българските ученици, а в генералното международно класиране е на десето място.
За пореден път с представянето си на национални и международни състезания учениците от  СОУ „Димитър Талев“ затвърдиха високото качество на чуждоезикова подготовка в училището.

 


Сходни връзки

Отличия на национални и международни олимпиади по английски език за учениците от СОУ „Димитър Талев” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди