изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:05 EET
Малкият пианист Димитър Минков с първа награда от Конкурса VIVAPIANO - София    
КултураМалкият пианист Димитър Минков от Школата по пиано при Младежки център - Добрич с преподавател Детелина Захариева се представи отлично на Петия международен конкурс за пианисти - непрофесионалисти VIVAPIANO 2016 - София, 22 - 24 април.


Той грабна първа награда в четвърта възрастова група (10 - 12 години), в която се състезаваха 23 деца от цялата страна. Това му осигури невероятната възможност да участва и в Гала концерта на лауреатите, провел се в емблематичната зала „България“.
Изпълненията на пианистите бяха оценявани от международно жури, съставено от изявени музикални педагози. Петото издание на конкурса VIVAPIANO бе посветено на творчеството на изтъкнатия български композитор Петко Стайнов. Конкурсът е без възрастови ограничения и тази година той събра над 120 любители – пианисти. Основоположник на този престижен музикален форум е  Даниела Дикова, а главен организатор е фондация "Арденца".
Представянето на добричкия талант Димитър Минков в Международния конкурс  VIVAPIANO 2016 – София е интересно и с факта, че той бе освободен от такса-участие. Тази привилегия Митко получи в резултат на доброто си представяне през изминалата 2015-та година в VІІІ Национален конкурс "Бъдещето на България" - Бургас. Да припомним, че тогава той спечели специална награда на председателя на журито, композитора Красимир Милетков - покана за безплатно участие в конкурса VIVAPIANO 2016.

 


Сходни връзки

Малкият пианист Димитър Минков с първа награда от Конкурса VIVAPIANO - София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди