изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:51 EET
ГРИГОР ДИМИТРОВ ОТСТЪПИ ОЩЕ В РАНГЛИСТАТА    
СпортНай-добрият български тенисист Григор Димитров се смъкна с още едно място в световната ранглиста на АТР. От вчера 24-годишният хасковлия е №29 с 1295 точки. Той бе изместен от украинеца Александър Долгополов, който миналата седмица достигна до четвъртфиналите на силния турнир на клей в Барселона.

В следващите дни на Григор му предстои участие на турнира в Истанбул с награден фонд 483 080 евро. Той е поставен под №2 в основната схема и почива в първия кръг, а във втория ще играе с победителя от мача между Филип Крайнович (Сърбия) и квалификант.

От другите родни тенисити Димитър Кузманов е №328, Димитър Кутровски е №459 (-5), Александър Лазов е №484 (+1), а Васко Младенов е №663.

Промени в топ 5 няма. Убедителен лидер остава Новак Джокович с 15550 точки, следван от британеца Анди Мъри с 8175, швейцареците Роджър Федерер със 7785 точки и Стан Вавринка с 6460 и шампионът от Барселона Рафаел Надал (Испания) с 5915 точки.

Шести е японецът Кей Нишикори, а седми Жо-Вилфред Цонга (Франция). Томаш Бердих (Чехия) се изкачва от 9-а на 8-а позиция, измествайки Давид Ферер (Испания), а топ 10 затваря Ришар Гаске (Франция).

Цветана Пиронкова, която отпадна на осминафиналите в Истанбул, се изкачва с четири позиции  в световната ранглиста и тази седмица ще е под №93. Втората ни ракета Сесил Каратанчева, която отпадна в квалификациите в Прага, вече е №158.

В Топ 5 промени няма – лидер е Серина Уилямс, следвана от Агнешка Радванска и Анджелик Кербер, която на Porsche Tennis Grand Prix за първи път в кариерата си успя да защити WTA титла. Под №4 е четвъртфиналистката от германската надпревара Гарбине Мугуруса, а пета е Виктория Азаренка.

Петра Квитова, която игра полуфинал в Щутгарт, се изкачва с една позиция до №6, а седма тази седмица е Симона Халеп. Топ 10 допълват Роберта Винчи, Мария Шарапова и Белинда Бенчич.

Загубилата финала в Щутгарт Лаура Зигмунд, която започна от квалификациите, се изкачва с 29 позиции и от вчера заема рекордното в кариерата си 42-о място. Кагла Буюкакчай, която спечели TEB BNP Paribas Istanbul Cup и се превърна в първата туркиня с WTA титла, влиза в Топ 100 и заема най-доброто си към момента 82-о място.

 


Сходни връзки

ГРИГОР ДИМИТРОВ ОТСТЪПИ ОЩЕ В РАНГЛИСТАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди